Kalapos Éva - D.A.C.2.rész - Rázós utakon

Történik valami tök jó, és máris azon kattogsz, mi romolhat el.


Tartalom: 

Jaj, ezek a fiúk! A D.A.C. létrejöttével Flóra körül lassan rendeződnek a dolgok, de Márk még mindig tartogat meglepetéseket a számára. Bár először úgy tűnik, minden a lány reményei szerint alakul, a fiú hirtelen furcsán kezd viselkedni, mintha rejtegetne valami sötét titkot Flóra elől… Eközben a Fellegi családban is tovább bonyolódnak a dolgok: Geri viselkedése egyre aggasztóbbá válik, gyakran tűnik el ismeretlen helyekre, gyanús alakok társaságában. És mindennek a tetejébe Flóra múltjából felbukkan egy rég látott ismerős, Dani is, hogy mindent összekuszáljon. Még több szerelem, még több rejtély és még több barátság vár ebben a kötetben!

Véleményem:
Ismét Kalapos Éva egyik regényét hoztam el nektek, méghozzá a D.A.C. sorozat 2. részét, a Rázós utakon-t. 
Ha csak kötőszavakkal kéne leírnom a könyvet akkor a kimaradhatatlan szavak a barátság; rokonlelkűség; család; szerelem; összetartozás; összetartás; drog és szex lennének. Ha elfelejtettétek volna, miről is szól a könyv első része ezen a linket megtaláljátok az első részéről írt ajánlómat: D.A.C. - Egy új élet 
De röviden itt is összefoglalom nektek miről is van szó. A könyv egy gimis baráti társaság kalandjairól, örömeiről, vagy akár bánatáról mesél nekünk, Fellegi Flóra főszereplőnk, és vérbeli filmrajongónk szemszögéből. Mind ezt elképesztően nagy hitelességgel. 
Ismét spoiler következik (az előző részből), így ha nem akarod elolvasni, ne is foglalkozz a fekete résszel. A D.A.C. amolyan véd- és dacszövetség, a Dirty Angels Club rövidítése,  tagjai Flóra, Zsani, Ákos, Ági, és Ginny. Ők öten azért szövetkeztek egymással, mint, hogy kiálljanak egymás mellett jóban rosszban. Ez persze az első részben is bebizonyosodott, amikor a négy jó barát fényt derített Zsani  bulimiájára, és segítettek neki felvállalni mindezt a szülei előtt.  
Képtalálat a következőre: „dac rázós utakon”A kötet kiindulópontja egy túlságosan nyugodt állapot, de persze percek alatt sikerül összekuszálódnia a szálaknak. Flóra szerelme eközben egyre csak erősödik Márk iránt, ám a fiú eközben egyre titokzatosabb lesz a lány felé. Ági és Ákos kapcsolata is tovább bonyolódik, mivel az eddigi heteket folyamatosan együtt töltötték és nem történt köztük SEMMI. Természetesen a könyv folyamán össze is jönnek. Ginnyt folyamatosan lekötik a testvérei, és a házimunka így hát semmi ideje nincs saját magára. Ezért a D.A.C. tagjai szerveznek neki egy Wellnes délutánt.  Flóráéknál sincs minden rendben. Mivel az anyukája meghalt, az apukája a munkába menekült, ám ezt az előző részben sikerült megértetnie a lánynak az apjával, hogy nem dolgozhat állandóan. A férfi otthon is marad a gyerekeivel és házvezetőnőjükkel, ám később mégis visszatér a munkába, és megint csak elmegy dolgozni. Eközben Flóra öccse, Geri, egyre többet marad ki otthonról. Ezért Flóra ismét aggódni kezd, hogy rossz társaságba keveredett. Persze minden jel erre mutat... A suliba, mindez megkoronázására visszatér Dani, aki elől Flóra valamilyen okból egyfolytában menekül. Ez a menekülés és titkolózás személy szerint engem nagyon idegesített a könyv végéig. Ezekből a helyzetekből természetesen rengeteg konfliktus, rázós helyzet alakul ki, de a D.A.C. tagjai mindig biztosítják és támogatják az éppen "szenvedő" barátjukat. Később, mint ahogy az első résznek is, ennek a résznek is hirtelen szakad vége, így az író rengeteg megválaszolandó kérdést hagy mögöttünk. 
Képtalálat a következőre: „kéz”
Véleményem szerint, ahogy már megszokhattuk Kalapos Éva ezen könyve is felnőtteknek és fiataloknak is egyaránt vonzó olvasmány lehet. Az írónő képes egy olyan világot alkotni, és olyan közösséget rajzolni, ahol mindenki magát adhatja. Mégis a világ teljesen olyan, mint a valós élet. Ezt a részt, ahogy már a sokszor említett első részben is elérte, ebben a könyvben pedig még inkább próbálja átadni Természetesen sikeresen. Mindemellett a szereplőket is hiteles módon formálja meg. A bárbeszédek autentikusak, és hihetőek. Ha lehet ilyet mondani, ez a könyv reálisabban mutatja be a mai tinik világát, hétköznapjait, mint a sokatok által ismert Szent Johanna gimi. Nem ódzkodik a kínosabb kérdésektől, nyíltan, tabuk nélkül olvashatunk benne a kényesebb témákról, mint például a testi kapcsolatokról, kábítószer használatról, alkoholfogyasztásról, vagy lelki eredetű problémákról. Mégse célja a könyvnek a világ nyers realitásának bemutatása, inkább egy olyan világot próbál teremteni amely szerethető az olvasó számára, mégis az igazságot mutatja. 
Mégis... fordulatpont és történetvezetés szintjén hiányossága van a könyvnek. Úgy érzem egy két cselekmény kevesebb oldalt is igénybe vehetett volna. Néhol pedig elég vontatottnak éreztem. De ezt mind kiegyenlítette az utolsó pár oldal ahol a szereplőkről olvashatunk, és hát igen érdekes dolgokat is megtudhatunk róluk. 
A  szereplők karaktere csupán annyit változott az előző részhez képest, hogy már nem titkolóznak egymással, és egy csapatként próbálják megoldani egymás problémáit. 
Ahogy az író a könyv végén, most én is próbálok megválaszolandó kérdéseket hagyni magam után. Szóval ha sikerült felkeltenem az érdeklődésed, és szeretnél válaszokat kapni  kérdéseidre, a könyv linkjét a borító alatt megtalálhatod, és elolvashatod! 

Képtalálat a következőre: „D.A.C. 2”


Megjegyzések

  1. Szia! Esetleg nincs meg a többi része PDF-ben? Gondolok itt a 4, 5,6.részre. Előre is Köszönöm válaszod!😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Persze, megvan az összes rész PDF-ben, Január 20-án ajánló formájában hozom a következő részt, viszont ha nem szeretnél addig várni amíg az összes ajánlót kiteszem, írj egy e-mail címet és elküldöm Neked az összes részt.! :)

      Törlés
  2. Szia nekem is eltudnád küldeni az összes rész légyszi?😊
    Az e-mailem dudorka@hotmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.! Elküldtem a maradék kettő részt, nagyon remélem, hogy meg tudod nyitni.☺️ Jó olvasást!

      Törlés
  3. Szia nekem is el tudnád küldeni az összes részt. Az e-mail címem sara.strelisky@gmail.com
    Nagyon köszi🥰

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Eltudnád nekem is küldeni a 4, 5, 6 rész??
      Előre is köszi!

      Törlés
    2. Egy e-mail címet is kérhetek? :)

      Törlés
  4. Sziaa. Régota keresem ezt a könyvsorozatot, esetleg nekem is át tudnád küldeni az összes részt? <3
    roxanalaszlo270@gmail.com
    Előre is köszönöm :*

    VálaszTörlés
  5. Sziaa! Nekem is kérlek eltudod küldeni az összes részt? fodoranettdebora@gmail.com az e-mail címem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Már az összes rész megtalálható a blogon, de ha valamelyik résznél nem működik a link, kérlek jelezd/jelezzétek és elküldöm. (A linket pedig természetesen cserélem.) <3

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. szia el tudnad kuldeni a tobbi reszt?hanna.sandor@pallo.ro

    VálaszTörlés
  8. Nekem csak a masodik resze kene 🥺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A borító alatt megtalálható a letöltés jel. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész