Jennifer Salvato Doktorski - Lángra lobbant nyár

Néha tényleg az a legjobb, ha semmit sem csinálunk.


Tartalom: 

Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék, ha a lányuk legalább a bírósági meghallgatásig nem keveredne semmi zűrbe, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra lobbanhat…
Képtalálat a következőre: „lángra lobbant nyár”

Véleményem:

Így lassan szeptember közepe felé közeledve, kicsit meredeknek érzem ezt a nyári könyvet, mégis a mai poszt, ahogy a címből is kiderült a Lángra lobbant nyárról fog szólni, vagyis itt egy újabb LOL. Ha érdekel az irományom a továbbiakban is tarts velem. 
Rosiet, a történetünk főszereplőjét, megcsalta a barátja, ezért a lány alágyújt a fiú kocsijának, ami persze súlyos következményekkel jár. Például egy távol tartási nyilatkozattal. Majd, hogy Rosie ne kerüljön bajba, a barátai elviszik egy egyhetes autóútra. Itt a történet elejét kicsit unalmasnak tartottam. Na, nem azért, mert nem szórakoztató, vagy éppen izgalmas, hogy valaki alágyújt az exe kocsijának. A lány és a barátai (Matty, és annak haverjai, akiket Rosie csak akkor ismer meg, amikor elindulnak) Amerika azon helyeit próbálják a könyvön keresztül bemutatni, amit nem ismerhet mindenki. Ilyen például Dollywood, a nashville-i country múzeum, vagy éppen az Ufómúzeum. 
Kapcsolódó képRosie szerintem egy kitűnő karakter, egy elég izgalmas személyiséggel. Az író nem spórolta ki belőle a humort, a stílus, és nem utolsó sorban a családját is nagyon bírtam. Ha nem is szerepeltek olyan gyakran a könyvben, nagy kedvencemmé váltak. 
Érdekes, hogy ebben a könyvben Rosie riválisa nem is rivális, hiszen Avery egy nagy kedves lány, fantasztikus stílussal. Szintén alig említik a könyvben, inkább csak a vége felé, mégis ő vált a kedvenc női karakteremmé.. Hiszen kiállt a barátaiért, és ha kellett egy alig ismert lány miatt is verekedésbe keveredett. Mindezek mellett egy okos, sőt, felettébb okos. A fiú szereplőket mind imádtam (különösen Logant), de mégis Matty az, aki nem nyerte el annyira a tetszésemet. Elég fontoskodó, és egy kicsit arcoskodó karakternek találom. Majd, csak, hogy rátegyen még egy lapáttal, és nehezítse Rosie életét, beférkőzött abba a bizonyos "szerelmi háromszögbe". A többi szereplő szintén különleges kidolgozást kapott, egytől egyig mindegyik stzereplőnek más más a személyisége. 
Képtalálat a következőre: „lángra lobbant nyár”
Már maga az autóban eltöltött idő képes magával ragadni az embert, hisz a táj (amikor Rosie veszi a fáradságot figyelni rá), gyönyörű, és elég részletes leírást kapott. Az utazás is elég jó kidolgozásban részesült, de hát mivel ez a fő téma a szerelem mellett, muszáj is! 
Igaz, a könyv első harmada Rosie elégedetlenkedéséről szól, de ez később átalakul élvezetté. Aztán csak azt vesszük észre, hogy egy szerelmes pár történetébe kavarodtunk. Majd megint egy "unalmas" kirándulásba. Ez a két furcsa, és egyben izgalmas sztori keveredik, és váltakozik az egész történetben. A könyv végét pedig egy kicsit hirtelennek éreztem, ugyanis nagyon, sőt, brutálisan hirtelen lesz vége. Pont amikor az olvasó kezd belemerülni a nagy lamúrba, a következő oldalon már csak a köszönetnyilvánítást találja.
És akkor az egész történet egybevéve.... Önmagában egy egész jó sztori, tetszik az alapsztori, és könnyen magával tudja ragadni az embert. Viszont vannak benne elég unalmas részek is, amit az író egy kis humorral próbál változtatni. Mind a szerelők, mind a helyszínek, tökéletes leírást és kidolgozást kaptak. Ez a LOL könyv számomra, egy kis csalódással járt. Ezeket az apró hibákat leszámítva elég gyorsan sikerült végeznem vele.Mégis....Valami hiányzott...

Képtalálat a következőre: „lángra lobbant nyár vélemények”
Borító 

Letöltés  ezen a linken letöltheted, ha még nem volt szerencséd elolvasni. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész