Chloe Seager: Randikatasztrófák 15+

Miért csak egy könyvet olvasunk félévenként? Azt akarják, hogy unatkozzunk?


Tartalom: 

Képtalálat a következőre: „randikatasztrófák”Emma azt gondolta, járnak Leonnal. Egészen addig, míg a fiú valaki mást nem jelöl be a Facebookon, mint akivel kapcsolatban van. Bár egy ideig jó ötletnek tűnik Leon és új barátnője után kémkedni, Emma elhatározza, hogy új életet kezd, és az új blogján írja meg a randizós kalandjait. De az online világ olykor rázós tud lenni, például ha az ember rábukkan az anyukája Tinder-profiljára, vagy véletlenül közli az egész világgal, miért nem érdemli meg Leon egy lány szüzességét sem. És még mindig bonyolódhatnak a dolgok…



 Véleményem:

A mai poszt Cloe Seager Randikatasztrófák című könyvéről fog szólni, ami nem más, mint az Emma Nash sorozat első kötete. 
Főszereplőnk a tizenhat éves Emma, blogot vezet, és ezt a  blogot olvashatjuk mi is. Tipikus tini, akinek az életét egy blogon, és a Twitteren keresztül ismerhetjük meg.  A főszereplőnk, szerelmes lett egy Leon nevű fiúba, majd a lányt hónapokig rózsaszín felhő vette körül. Később jött az az időszak, ami Emma életét megkeserítette (de csak a lány gondolja így). Ugyanis a fiú nem volt hajlandó beszélni vele, és még vissza se írt neki. Később kiderült, hogy Leonnak barátnője van, és nem vette a bátorságot, hogy szakítson Emmával. Emma, miután egész nyáron sírt, úgy dönt tovább lép, és szerez magának egy rendes pasit. Ám amikor a lány elkezd randizgatni rengeteg katasztrófába keveredik. Ugyanakkor ezek a katasztrófák és galibák számomra életszerűtlenek, és képtelenek. De mivel az író elég humorosra fogta ezeket a részeket, ezeket a kis hibákat könnyen eltudtam engedni. 
Képtalálat a következőre: „randikatasztrófák”Maga Emma karaktere, nem igazán vált a kedvencemmé. Szerintem a lány túlságosan is naiv és eléggé szétszórt. Ugyanakkor nagyon kitartó, hisz amilyen szituációkba keveredik, csoda, hogy folytatja, és kitartóan keresi a párját. Ezeken kívül a lány eléggé internetfüggő, mint a legtöbb 21.századi diák. Persze Emma becsületére váljék, hogy képes bevallani, hogy okosabb lenne a valóéletben élni. Kifejezetten tetszett, hogy az írónő úgy építi fel a könyvet, hogy maga a történet az interneten játszódik, és ott személyesül meg, de mégis arra figyelmeztet, hogy ne minden időt az interneten lógva töltsünk, és milyen veszélyekkel járhat. 
Kapcsolódó képEzen kívül az írónő nem csak ezzel az egy tini problémával foglalkozik. Ugyanis Emma folyamatosan Leon új barátnőjéhez hasonlítja magát. Röviden: önbizalomhiány és az önképpel való elégedetlenség. Chloe ezt is tökéletesen kidolgozta, és az egész könyvben jelen van a téma. Vagyis, arra ösztönöz a sorok között, hogy találjuk meg magunkban a pozitív értékeket. 
Mégis a szerelem szerepel a középpontban. A randik, az ismerkedések, az ex elfelejtése, a vágy az új szerelemre, és gyakran szóba kerül az első szeretkezés is. 
Az unalmas részek mellett (mert egy két helyen bizony unja az agyát az olvasó), Emma anyukája idegesített. Nem voltam kibékülve ezzel a szituációval, hogy egy anyuka, hogy bánhat így a saját lányával. Az anya folyton lenézte és szidta a lányát. Ez nekem nem igazán jött be, sőt, felettébb idegesített. Persze, egy két vicces szituációja volt az anyjának is, és ha nagyon muszáj volt mondott egy jó szót Emma felé. 
Önmagába véve egy bajos történet a mai tiniknek. Se nem túl bonyolult,se nem túl humoros, ez a két fogalom tökéletesen kitudja egymást egészíteni a könyv folyamán. Egy könnyed, humoros történet arról, hogy egy tizenéves lány, hogyan ismeri meg magát a balul elsült randikon keresztül. emellett sok hasznos dolgot is megtanulhatunk a regény olvasása alatt. Cloe tökéletesen képes bemutatni azoknak a fiataloknak az életét, akiknek a telefon a kezükhöz vagy éppen a fülükhöz tapad. 

Képtalálat a következőre: „randikatasztrófák könyvajánló”
Borító 
Sajnos ehhez a könyvhöz se találtam pdf linet, így hát arra kérlek titeket, hogyha valakinek megvan írjon megjegyzést a bejegyzéshez, és küldök neki egy e-mail címet, amire átküldhetné. Vagy pedig linkelje be megjegyzésként.  

Megjegyzések

  1. esetleg ha talál elérhető linket el tudná nekem küldeni én is kerestem de eddig sehol nem találtam . elöre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen. Csak hát sajnos még én sem találtam. :( De amint meglesz, hozom.!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész