J .K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve - SPOILER tartalmú

– Isten hozott az Abszol úton.

A könyv tartalma: 

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.
Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Véleményem:


Alig van olyan ember, aki ne hallott volna Harry Potter történetéről. Valaki a filmet látta, valaki a könyvet olvasta, esetleg mindenki. De a legtöbben ismerik ezt a csodás történetet A fiúról, aki túlélte. J. K. Rowlig fantasztikus irományát, mind könyvben, mind filmben imádom. A könyv kifejezetten az egyik nagy kedvencem.
Magáról a sorozatról.... Összetett, összekapcsolódó történet, ami a Fantasy rajongókat könnyen magával ragadhatja. Karakterváltozás az egész sorozatra jellemző, mind testileg, mind agyilag. Természetesen mindenki számára megvan a kedvenc karakter. Akár "gonosz", akár "jó". De mindenki, egytől egyig nagy fejlődésen megy keresztül. Leginkább azok, akik az első résztől kezdve fő karakterek. 
A bölcsek kövérről...  Ebben a részben ismerjük meg főszereplőinket, akik elsősök lettek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, majd rengeteg kalandot élnek meg együtt.
Képtalálat a következőre: „harry potter 1”Rowling írása, nem az a könnyű iromány. amit például egy alsósnak könnyű lenne elolvasni. Hiszen tele van angol szavakkal, nevekkel. Ezek mind nehezítik az olvasást, és a szöveg megértését. Ugyanakkor még egy fiatal korú olvasó is képes felfogni Rowling nagyszerű humorát, és a cselekményt. Én, személy szerint imádom az írónő humorát, ami ugyanakkor komoly, de egy kisgyerek is feltudná fogni. Már maga az első résznél kiderül, hogy az író mennyi mindennel tisztában volt. Csak, hogy értsek: Ott van Sirius Black, aki csak egy mondat erejéig szerepel a könyvben, a harmadik részben jelentős szerepet kap; ott a rengeteg varázsló és boszorkány akikkel Harry még a könyv elején a Foltozott Üstben találkozik, az ötödik részben ők is fontos szerepet kapnak, pedig az ember csak mellékszereplőnek hiszi őket. Az első rész, kicsit gyenge de, hát pont ELSŐ rész. Ez a kezdetek kezdete, ahol Harry még csak 11 éves, itt ismerkedik meg barátaival, ellenségeivel, és magával a Roxforttal.  ezt leszámítva mind a karakterek, mind a cselekmények nagyszerűek. Biztosan elég sok munka volt egy ilyen könyv sorozat megírása, de szerintem megért a gyümölcse. Minden szemszögből. Ha csak egy közönséges iskola története lenne, Rowling nem hiszem, hogy ekkora sikert szerzett volna. De a fantasy szál, tökéletessé és izgalmassá teszi. Aki még nem kerített rá sort, bátran fogjon bele a sorozat elolvasásába. Garantált izgalom és szórakozás vár az olvasójára. 
Képtalálat a következőre: „harry potter és a bölcsek köve könyv”
Sok fajta borítója van, én most ezt a fajtát választottam.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész