Leiner Laura - Ég veled - Iskolák versenye 1.

"-Már a nagyanyád is hívott, és számon kérte, miért engedtelek el az Éhezők Viadalára!"

A könyv tartalma: 

Képtalálat a következőre: „ég veled képek”Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. 

Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá. 

Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.



Véleményem: 

Kapcsolódó képIsmét elhoztam nektek egy Leiner Laura könyvet. Biztosan sokan vagytok, akik ismerik ezt a fantasztikus írónőt. Ez az aánló, mint láthatjátok az új trilógiája első részéről fog szólni. 
Az első rész nagyjából 4-5 nap cselekményét írja le. És ahogy Laurát ismerjük, elég aprólékos, és pontos a kidolgozása, ugyanakkor egy kicsit se unalmas. Érdekesnek és izgalmasnak találom, hogy nem árulják el a csapatok feladatait. Ezért mind a szereplők, mind az olvasók tűkön ülve várják a folytatását a versenynek. Laura többi könyveihez hasonlóan, ezt is édesíti a humor, és a szereplők közti poénkodások. 
Annak viszont örülök, hogy Laura elmert indulni egy komolyabb téma felé. Értem itt Hanna anyukájának halálát, é ahogy Hanna megpróbálja tiniként feldolgozni a gyászt. És most először felhozom a könyv borítóját. Hisz egy komoly, letisztult borítóval állunk szembe, ami tükrözi a könyv történetét. 
A vége, mint a legtöbb LL könyvnek, ennek is hirtelen lesz vége. És persze majd megöl a folytatásig a várakozás. 
Kapcsolódó képA szereplők szintén nagy változásokon mennek keresztül, és nem mellesleg jól kidolgozottak. 
Sajnos, nehéz erről a könyvről spoiler mentesen írni, így nagyon magukat a szereplőket se tudom rendesen bemutatni spoiler nélkül. Önmagában egy fantasztikus romantikus tiniregénnyel találkozunk. Mint a legtöbb Laura által írt könyv, ezt is nagyon nehéz letenni. Személy szerint én annyira beleéltem magam az egészbe, hogy ha kellett Hannval sírtam vagy éppen nevettem. Ez az a Leiner Laura könyv aminek sikerült bennem mély nyomot hagynia. Szintén egyik nagy kedvencemmé vált. 
Remélem tetszett ez a rövid kis poszt. Olvassátok bátran! Ha még nem olvastál Leiner Laurától semmit, itt az ideje belekezdeni. De nem csak az IOV, a többi könyve is nagyszerűen sikerült. Ajánlom természetesen kicsinek-nagyoknak! Jó olvasást hozzá! 


Az írónő eddigi könyvajánlóimat megtaláljátok az oldalon.! ( Szent Johanna gimi 1.rész - Kezdet és Bábel) 
Képtalálat a következőre: „ég veled könyv ajánló”



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész