Miranda Kenneally - Kivédetetlen szerelem - Hundred Oaks 1.

– Ha még egyszer az életben el merészelsz hagyni, letépem a fejed!


A könyv tartalma: 

Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


Véleményem:

Ismét egy LOL könyv van a terítéken. Minranda Kenneally-tól bevallom, ez az első könyvem amit olvastam, és hát kicsit tartottam attól, hogy fogja megoldani a foci témát. Jelentem sikeresen túléltem az olvasását, és a könyv maga szintén fergeteges volt. 
Képtalálat a következőre: „kivédhetetlen szerelem képek”A téma adott, ott vannak a szexi pasik, szerelmi háromszög, mindez megspékelve az amerikai focival. Miranda a focit, mint kicsit sem csajos sportot sikeresen felvázolta a lányok szemszögéből. Hiszen főszereplőnk Jordan, szintén focista, méghozzá a gimis csapat kapitánya. A lány utolsó éves a suliban, és ezekben a hónapokban (amikor a könyv is játszódik) dönt a jövőjéről. A nagy kérdés a továbbtanulás, és a foci folytatása. Jordant természetesen más nem érdekli a focin kívül, bevallom ez egy kicsit idegesített is, túl sok volt benne az akarat, és a hajtás, persze a lány helyében lehet én is így lettem volna, és ha nincs ez az egész akarat, a könyv se ért volna el ilyen célokat. 

Gondolom sokan ismeritek az amerikai focit, és tudjátok, hogy csak FIÚK játsszák. Jordan pedig ebbe a környezetben él, és játszik, nem is csoda, hogy egy elfiúsodott szereplővel találjuk szembe magunkat. Érezni is lehet, hogy benne van a csorda szellem. Csak a csapatával foglalkozik reggeltől estig, és azzal, hogy hogyan is lehetne jobb játékos. Taktikai könyvet olvas, rengeteget edz, és persze rengeteget eszik, tisztára, mint egy focista fiú. Ugyanakkor édesapja a nagy Woods, aki világhírű NFL játékos, és nagyon lenézi a lányát a foci iránti rajongása miatt. Nem megy el egy meccsére sem, és csak a lebeszélésen jár az esze. Jordan persze még ezért is küzd, hogy az apja legalább egy picit is elismerje. Személy szerint ezért le tudtam volna ütni az apját. Oké, féltse a lányát, de támogassa is az Isten szerelmére! Ne csak bántsa a szenvedélye miatt. Mégis, minden elismerésem Jordané,hogy ilyen kitartó harcos. Nem adja fel a szenvedélyét, kitartóan tolja az edzéseket, fiúkat megszégyenítő dobó technikája van, és egy vérbeli csapatvezető. Aztán megérkezik Tyler, aki tipikusan az a fiú akit meglátsz és belezúgsz. És hát természetesen milyen történet is lenne, ha ne esne belé Jordan is. Mind emellett Ty is van olyan jó játékos, mint Jordan. Ez persze még inkább feldühíti, és kikészíti a lányt. Ahhoz képest, hogy Jordan milyen elszánt a pályán, és milyen kitartó, na meg persze, hogy egy csapat fiúval játszik, nem éppen egy nagy szerelem zseni. Az egyetlen fiú, akivel szívesen lóg az Sam Henry (természetesen a csapat többi tagjával is szívesen lóg). A fiú Jordan gyermekkori legjobb barátja, és később szerintem ki tudjátok találni, ki is lesz a szerelmi háromszög kialakító tagja. Sam mellett a lány másik két legjobb barátja (Ha lehet így hívni azokat, akik folyton Woodséknál tanyáznak) J.J., és Carter. Mindhárom fiú óriási karakter, érezhető, hogy szeretik és tisztelik Jordant, még akkor is, ha lány. És hát ez a bizonyos szerelmi háromszög is tartogat jó néhány meglepetést az olvasók számára... 
A Woods családban, mint már említettem hatalmas vita kiváltó ok a foci. Míg a Nagy Woods Jordan bátyját isteníti, és az ő meccseire jár, addig felesége a lányukat kíséri edzésre és meccsre is. Ez persze Jordannak nem elég, hiszen milyen j ó is lenne, ha a híres NFL játékos elismerne. 
És ha már foci, hol maradnak a pom-pom lányok? A lányok, hát... számomra nem a legkedvesebb karakterek, van egy két csajszi aki rendes és a történet vége felé próbálja Jordant segíteni, de a több lány, mint ahogy várható, teljes mértékben elítélik Jordant azért, mert focizik. Csak annyit tudok rájuk mondani, hogy tipikus pom-pom lányok. 
Képtalálat a következőre: „amerikai foci”
Összességében:
Nem vagyok otthon a foci világában, de úgy gondolom, hogy az írónőnek sikerült tökéletesen bemutatnia ezt a részét a könyvnek. A szerelmi szál, egy picikét kiszámítható, de nem annyira, hogy minden egyes dobást ki lehessen találni,szóval ez a része is tud egy két meglepetést okozni.
Szintén egy hatalmas LOL. Jókat lehet rajta nevetni, izgalmas, és mind emellett kalanddal teli kis kötet. Még ha Jordan döntéseivel nem is nagyon értettem egyet, nagyon is imádtam őt! Akármilyen sportos lehet, vagy éppen kemény. Ő akkor is lány.
Gyorsan és könnyen olvasható regény, mind a szerelem, és mind a sport iránt érdeklődőknek is tökéletes lazítást nyújthat. És ne feledjétek, Jordant követve, Bárkiből lehet Bármi! (Ez most tiszta Zootropolis volt :D) 
Képtalálat a következőre: „kivédhetetlen szerelem”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész