Kelly Oram - Csókelvonó kockáknak

Szép vagy. Próbáld ezt észben tartani.


Képtalálat a következőre: „csókelvonó kockáknak képek”Tartalom: 

Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!


Véleményem: 

Ismét csak egy Kelly Oram könyvet hoztam el nektek. Ez a könyv a Szívzűrterápia strébereknek című könyv folytatása (??), vagy hát nem is tudom, mivel még azt a könyvet nem olvastam, de úgy érzem nem is akkora hiba, mivel utána olvastam, és hát nem sok összefüggést látok a kettő között. 
Képtalálat a következőre: „csókelvonó kockáknak képek”Számomra bevallom kicsit fura volt ez a történet, és néhol már szinte gyerekesnek találtam ezt a komolyságot. És, hogy ezt, hogy értem? Hát úgy, hogy ahogy már a tartalomban olvashattátok, Adam próbálja "leszoktatni" Libby-t Owenről, és ezt néha elég komolyan veszi, és úgy kezeli a csajt, mint egy komoly drogfüggőt, számomra ez már vicces volt. Viszont! Egy nagyon imádnivaló, néhol történettel találkozhatunk! 

Kezdjünk is bele a szereplők kielemzésébe! 
Egyik fantasztikus párosunk Avery és Grayson volt, számomra ők csak a mellékszereplői szerepeket töltik be, még ha Avery Libby legjobb barátnője is, többször volt megemlítve, mint megjelenítve, és sajnos Graysont is ez alá a kalap alá kell vennem. Mégis a párosuk volt a legszerethetőbb a történet során, oké, nem egy álompár de mégis imádni való ez a nagy szerelem. Ha pedig csak külön Averyt nézzük, akkor egy igazi barátot látok benne. Ő volt az, aki megkérte Adamet, hogy segítsen a barátnőjén. Egy erős, ugyanakkor nagyon is érzékeny karakter. 
Adamet csak dicsérni tudom, hiszen ő is egy igazi álompasi. Mivel a könyv Adam és Libby szemszögéből íródott (ismét csak egy jó pont), így sok mindent meglehetett róluk tudni, egyre inkább több dolgot lehetett érezni, és érdekes szempont volt az is, ahogy egymást látják. Hatalmas dicséret a fiúnak azért, mert el tudta különíteni sz érzelmeit. Már az első fejezetben (Libby) lehetett érezni, hogy a fiú oda meg vissza van a lányért, és ez a későbbiekben csak erősödött, de mégse a szerelmének próbált segíteni, hanem egy barátjának. Ha engem kérdeztek én biztosan nem tudtam volna megőrizni a fejem, és a józan eszem Adam helyében. Clap, Clap, Clap. Persze Adamnek nem csak Libby az egyetlen nő az életében, hiszen ott az ő húgocskája is, akit egyedül kell felnevelnie, és rendíthetetlenül kiáll mellette. Szóval nem csak álompasi, de fantasztikus testvér is. A testvérpárunkról tudni kell, hogy otthagyták az anyjukat, aki a drogot választotta helyettük, ezért is tudta Adam mit kell tenni egy függővel. Így hát a fiú mindig is a legjobbat akarja Katenek, és mivel ő is gyerek, azért a húga érdekében mindenről lemondott. Még a sulit is otthagyta, és dolgozni kezdett. Hát nem aranyos? 
Kapcsolódó kép
Libbyt akár mennyire "szidják" a barátai meg lehet érteni. Nem egy hajszál vékony lány, és hát ebből adódóan elég kevés önbizalma is van, hát még ha jön egy pasi aki megad neki mindent, érthető, hogy nemtörődöm lett. Mindent megakart tenni, hogy Owen szeresse. DE a fiú sose vállalta őt fel, és mindig csak a szex kellett neki, utána persze ahogy Libby otthagyta rájött, hogy mit vesztett. Ő is később gondolkodott, mint a legtöbb ember. 


Ezzel el is érkeztünk a történetünk összefoglalójához.  
Szerintem az írónő nem csak arra ment, hogy koptassuk le az olyan pasikat akik csak kihasználnak, és várjuk a szőke herceget, mert hát ugye a Cinder és Ellából ezt is megtudtuk, hogy minden lánynak jár egy szőke herceg; hanem arra is gondolhatott, és próbálta rávezetni az olvasót, hogy minden lánynak, kivétel nélkül, szépnek kell éreznie magát. És mindenki érdemel egy olyan srácot  aki ezt érezteti is vele, nem csak az ágyban, hanem szavakkal és tettekkel bizonyítja. 
Képtalálat a következőre: „csókelvonó kockáknak képek”Emellett ez a könyv fantasztikusan feldolgozza a függőség szakaszait is, és igazából az egész könyv arról szól, hogyan lépjen túl valakin az ember.

Egyetlenegy helyzetben tudtam volna megölni a lányt, de ezt leszámítva kedveltem. Bevallom, nem tartozik a kedvenc főszereplőim közé, de azért csípem a fejét. 

Kicsit nyálasra sikeredett, de ettől muszáj eltekinteni, hiszen a szereplőink meg is érdemelték ezt a túl fűtött helyzetet, de ezt sikeresen kompenzálja a sok vicces jelenet! 

Szóval ha neked is le kell szoknod valakiről, akkor olvasd el ezt a könyvet, és ígérem Adam neked is ugyanúgy segíteni fog, mint nekem, vagy Libbynek!   
Képtalálat a következőre: „csókelvonó kockáknak”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész