Lauren Barnholdt: Titkok ​és exek éjszakája

-Csak áldozatul estél egy pofátlanul nőgyűlölő és röhejesen hierarchikus rendszernek, amit középiskolának hívnak ma Amerikában.

Tartalom: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Képtalálat a következőre: „titkok és exek éjszakája képek”Eliza teljesen kikészül, amikor eltűnik legértékesebb holmija: a lila notesza, amiben listát vezet mindarról, amit szeretne, de nincs mersze megtenni. Amikor megtudja, hogy a füzetet az expasija nyúlta le, akkor aztán totál bepánikol. És joggal. Mert Cooper és barátai – egy titkos fiúszövetség tagjai – megzsarolják: ha nem állja ki egyetlen éjszaka alatt a noteszben szereplő összes próbát, felteszik a füzetet a netre.

Csakhogy Eliza nem hagyja magát! Teljesíti ugyan a cikibbnél cikibb feladatokat, de közben két barátnőjével addig ügyeskednek, amíg meg nem találják a fiúk gyenge pontját. Mert hát mindannyiunknak vannak kínos titkai, amiket szeretnénk örökre megőrizni…

Véleményem: 

Ismét csak egy LOL könyv, amit már alig vártam, hogy elkezdhessek. Rögtön elkapott az imádat a borítója és a tartalma iránt is.  Mégis talán a legnagyobb csalódás lett az életemben könyvek terén. De hát ízlések és pofonok, vagy utálod vagy kedveled. Sajnos nálam ez előző. 
Ha őszinte szeretnék lenni, akkor nem igazán érzek semmit se ezzel a könyvvel kapcsolatban. Ez az a könyv amit olvasta, egy két helyen talán még szórakoztatott is, de nem lett számomra egy kedves "kis" olvasmány. 


Ez volt az első könyvem az írónőtől, és csak reménykedni tudok abban, hogy az elkövetkezendő könyvei jobban fognak tetszeni. Ahogyan Leiner Laura: Akkor szakítsunk című könyvről írt bejegyzésemnél is olvashattátok, Laura sikeresen vette a kanyart, és fantasztikusan leírta egy éjszaka történetét, felvezetéssel, és epilógussal. Lauren ezt elég hibásan tette, hiszen se felvezetést nem kapott a könyv, sem epilógust, hogy megtudhassuk mi történt a szereplőinkkel. Egyből belecsapott a lecsóba, felteszem, ez egy két könyvnél még jó is, de ennél a történetnél nem nagyon hiszem.



Maga a téma fantasztikus, hiszen érdeklődést és kíváncsiságot kelt az emberben, és még egyedi ötlet is volt.Lehet az is nagy gond volt, hogy túl rövid a könyv, így mire az ember belemerülne egy kicsit jobban, már vége is.


Képtalálat a következőre: „titkok és exek éjszakája képek”
Lehet azért se jött be a dolog nálam, mert túlontúl gyerekesnek találtam a szereplőket, és a viselkedésüket, vagy csak simán egy nagy durranásra, és egy kiszámíthatatlan befejezést reméltem.  Ott volt már maga ez a naplóelrablási ötlet, csak azért, mert valaki rosszat mond az exéről, emellett Eliza állítólagos legjobb barátnőt sem találtam legjobb barátnőnek, hiszen, milyen barát is az olyan, aki megígér valamit, vagy éppen ott van a helyszínen, elmegy, vagy éppen nem lehet rá számítani.
Kedvenc szereplőm nem lett, de talán Cooper volt az, aki majdnem az egész könyv alatt normálisan viselkedett, és próbált logikusan gondolkodni.


Viszont, hogy ne csak negatív kritikát mondjak, elmondhatom, hogy az kifejezetten tetszett, hogy a történet este játszódik, és egy csajos éjszakára lehetett számítani, ilyen-olyan szituációkkal, helyzetekkel. Még egy jó pont lett számomra az is, hogy amilyen nyugisan indult, olyan hirtelen lett belőle egy nagy kalamajka.


Ahogyan a legtöbb LOL könyvben, itt is találkozhattuk szerelemmel, szerelmi botrányokkal, cikis helyzetekkel, bulis pillanatokkal, de egy kis izgalom és romantika nem ártott volna még bele.


Akik nagyon nagy LOL fannak érzik magukat, és még nem olvasták ezt a könyvet, akkor ezt is muszáj elolvasni. ÉS be kell látni, nem mindig lehet fantasztikus, tökéletes könyvet írni.

Képtalálat a következőre: „titkok és exek éjszakája képek”
Titkok és exek éjszakája

Megjegyzés: Nem igazán értettem, hogy még a tartalomban lila notesz szerepel, addig a könyvben vörös, talán csak egyetlen helyen van lilának titulálva. 






Megjegyzések

  1. Ugye a valódi könyv is 203 oldalas, mint ahogy megtaláltam a neten?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tudom, hogy a valódi könyv pontosan hány oldalas, de a pdf is a teljes könyvet tartalmazza, nincs kihagyva semmi sem.:)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész