Leiner Laura: Bexi sorozat - Késtél

Attól szép ez a világ, hogy sokfélék vagyunk, sokféle ízléssel.


A könyv tartalma: 


Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt.
Bexi sorozat - Késtél
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára.
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz.
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…


Véleményem: 

Megint csak egy Leiner Laura könyv. Első hallásra, amikor nekem az írónőt említették nem ugrott be semmi, aztán csak azon kaptam magam, hogy a Szent Johanna gimit olvasom. Aztán jött az egy részes Bábel, ami szintén nagyot ütött a tinik között, és meghódította az olvasók ezreit. Ezt követte az Akkor szakítsunk. ami szerintem (és sok más szerint is) nem sikerült megütnie ezt s szintet amit az előző sorozat és egy részes "kis" könyv nyújtott. Majd következett a Késtél....

Talán ez az a sorozat az IOV mellett ami nem csak történetileg s kedvencem, hanem borítóilag is. Természetesen nem mondom, hogy az eddigi borítók nem tetszettek, egyszerűen csak ezek váltak a kedvenceimmé. 


Rajzok | Leiner Laura Hivatalos honlapjaBiztosra veszem, hogy mindenki hallott már a tehetségkutatókról, és, hogy csak példát mondjak ott van az idén induló Sztárban sztár leszek, vagy ha csak a sima Sztárban sztár-t nézzük, szerintem az még jobban is hasonlít a könyvhöz. Hiszen a sorozat első részének központjában egy tehetségkutató áll, és megszemlélhetjük egy versenyző egy hetét, mégpedig Nagy Márkét, aki az 
egyik adásra, duett partnernek megkapja a mi főszereplőnket Budai Rebekát, művésznevén Bexit.


Nagyszerű megoldásnak tartom, hogy Laura nem egy versenyző szemszögéből írta meg a könyvet, hanem főszereplőnk már befutott tehetségként került ebbe a világba, így segítve Nagy Márkot többször is megemlíti milyen a műsor után alakuló élet.  
Képtalálat a következőre: „somebody that i used to know”Mindezen által sem a könyv sem a szereplők nem lettek közhelyesek, csupán csak megmutatják milyen lehet az élet egy tehetségkutatóban, vagy éppen mikkel is jár egy magyar énekes élete. 


Laura több helyen is említi, hogy a hozzá legközelebb álló karakter Bexi. Szerintem ezzel teljes mértékben igaza is lehet, hiszen Laura az SzJG-vel, Bexi pedig az első slágerével a Késtél-lel hirtelen robbant be a köztudatba, és mindkettejük hatalmas dilemmája, hogy vajon sikerül e ezt megugrani.? És hát, személy szerint hozzám is Bexi karaktere áll a legközelebb, persze csak ebben a sorozatban, hiszen az összes kötetben tudnék olyan szereplőt mondani aki hozzám közel áll. 


Főszereplőnkkel kapcsolatban teljesen olyan érzésem támadt, mintha egy létező ember lenne, semmi olyan tulajdonsága nem arra mutatott, hogy egy könyv kitalált karaktere legyen. Sokkal inkább volt emberibb. Természetesen neki is vannak hibái, hiszen eltelt egy év tele csalódással és magánnyal, és ezért úgy gondolom megengedhető egy kis naivitás. Az elkövetkezendő részekben pedig remélem ez is fog fejlődni. 
Mellékszereplőink mind mind hatalmas kedvenceimmé váltak (kivéve talán Gerit), legkedvesebb mellékszereplők számomra Körte és a Fogd be Aszád nevű banda. akik poénjaikkal telelőtték e fantasztikus sorozat első részét. Viszont ebből is egy kicsit többet vártam volna. Laurából kiindulva, elvárható lehetett volna kicsit több poén is. De majd ez is marad a folytatásra....


Olvasóként nézve utálhatnám az írónőt, hiszen brutális függővéget hozott létre, és úgy gondolom ilyet nem minden írónő képes alkotni, teljesen felcsigázza az olvasót, aki közben agy bajt kap, míg kijön a folytatás. Számomra már most ez a kedvenc sorozatom, a folytatásban pedig csak remélni merem, hogy jobb, viccesebb, és még inkább fordulatos legyen. 
Nekem elég könnyen olvasható volt, és nagyjából olyan három nap alatt végeztem vele, annyira élveztem. Csak úgy repült, sőt száguldott az idő a könyv olvasása közben, mélységesen ajánlom, hogy ha még nem olvastátok e fantasztikus kezdő kötetet akkor rajta! Számomra óriási élmény volt, nem csak ez a könyv, hanem a többi LL könyv is! 
Képtalálat a következőre: „késtél”
Új borító 





Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész