J.K.Rowling - Harry Potter és a Titkok Kamrája

– …mindenki azt hiszi, hogy olyan nagy fej. A világhírű Potter a sebhelyével meg a seprűjével…

Képtalálat a következőre: „harry potter és a titkok kamrája képek”A könyv tartalma:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmazhat! 
A ​szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!
Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben…
A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációkkal jeleníti meg J.K. Rowling varázslatos világát az immár klasszikus sorozat második kötetében.

Véleményem a könyvről: 

Harry Potter rajongók figyelem! Ma ismét egy Harry Potter könyvet hoztam nektek, remélem örültök.!


A Titkok kamrája számomra az a rész, amit nem igazán kedvelek. Sem a könyvet, sem a filmet. Nem tudom miért, egyszerűen nem kedvelem. 
Képtalálat a következőre: „harry potter és a titkok kamrája képek”Rowling írása mégis elképesztő minőséget, és rendezettséget tanúsít. Rendkívül alapos, részletes és kidolgozott, emellett nagyon is gördülékeny, izgalmas, és fordulatos történeteket ír. Ha nagyon kielemeznék egy kötetet, akkor persze találunk benne hibákat, de ezek mégse akkora bakik, hogy ennyi év után ne beszéljen róla az ember, vagy nem akkora, mint a film és a könyv közötti bakik sokasága. 

Az eleje egy kicsit zavart a könyvek, oké, hogy a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni, és olyanoknak is íródott a könyv, akik még nem olvasták a bölcsek kövét, de az elején és néhol a történet közben is felettébb idegesítőnek tartottam a szájbarágós, ismétlődő sorokat.  És még egy negatívum volt számomra, azok pedig az üresjáratok. Lehet ez a filmnek köszönhető, de azok a jelenetek, amik nem szerepeltek a filmben, rendkívül untatóak, és vontatottak voltak. 


A kötet már amúgy is sokkal nyomasztóbb és sötétebb, mint az első.  Hiszen egy láthatatlan gyilkos van az iskola falai között, aki az áldozatokat keresi lépten nyomon (vagy csúszva). Így Harrynek nem csak vele, hanem a rosszindulatú pletykákkal, és a ráirányuló negatívumokkal is meg kell küzdenie. Eközben a fiúnak különös fenevadakon is át kell küzdenie magát, hogy megküzdjön a gonosszal.


Rengeteg új szereplővel ismerkedhetünk meg, köztük Lockharttal, aki számomra a legutáltabb szereplőt tölti be a történet során, a bájmosolyával és a tenyérbemászó stílusával együtt. Ott volt még Dobby, a házimanó, egy kis öngyilkos hajlammal megáldva, mégis, talán őt imádtam a legjobban a történet alatt. 
Képtalálat a következőre: „harry potter és a titkok kamrája képek”Természetesen az első részben megismert rosszakarók is jelen vannak, így hát nem kis örömmel töltött el, amikor Lucius Malfoy és a fia megkapta a magáét. 
A trió kalandozása hasonló az előző részhez, ugyanis Harry Ron és Hermione nélkül nem tudna egyedül eljutni a történet végére, de persze itt is, a végső küzdelmet egyedül kell megvívnia.

Vannak persze számomra imádott jelenetek is, ilyenek például a főnixes jelenetek. 
És amit külön imádok a történetben - és Rowlingban -, azok az apró mozaik darabok, amik elvannak rejtve a könyvben, és a későbbi történetekben nagyon nagy szerepük lesz. 
Nem utolsó sorban pedig Rowling humorát szeretném kiemelni, ami az egész történetet könnyed olvasmánnyá teszi, és persze nem csak a könyvet, hanem a kalandozásokat a varázs világban. 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész