Holly Smale - A lány, aki mindig mindent félreért - Geek Girl 2.rész

Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért képek”

A bolygónkon 7123024873 ember él, és Nick még mindig engem akar.


Tartalom:

Harriet Manners sok mindent tud.
* Az embernek általában 70 000 gondolat fordul meg a fejében naponta.
* A pillangónak négyezer izma van.
* Egy átlagos ember egy tonna ételt fogyaszt el egy év leforgása alatt.
* Strébernek lenni + modellnek = a cuccaidon újabb és újabb graffitik jelennek meg.
Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért képek”A fiúkról viszont egyértelmű, hogy semmit nem tud. Pedig fergeteges tokiói modellútja alatt minden eddig összegyűjtött tudását becserélné, ha csak halványan sejthetné, mit is kezdjen egy bizonyos sráccal…

Véleményem:

Harriet Manners visszatért! Még izgalmasabb kalandokkal, és még inkább őrületes tényekkel! 


Az első rész tetszett, ezt a részt pedig már egyszerűen IMÁDOM! Nincsenek rá szavak mennyire imádtam ezt a történetet. Ha még nem olvastad el az első részről írt bejegyzést akkor tudnod kell, hogy Harriet......nem átlagos. Annyi információt raktároz a feje, mint egy kislexikon, ez pedig folyamatosan érdekesíti a történetet. Az egész könyv alatt folyamatosan kapjuk a meghökkentő, és a lényegtelen információkat, amikkel nem igazán tudunk mit kezdeni, de mégis kapcsolódik a történethez és ez (is) színesíti az egészet. Hisz ha nem tudnád, a főhősünk egy geek, és meg a modellszakma se tudja megváltoztatni.  


Mivel a tartalomból nem sok minden derül ki a történetből, ezért itt van pár mondat a cselekményről. Feketével kiemelve írom, ne, hogy spoiler legyen valakinek. Harriet a záróvizsgájára készül, és nem is ő lenne ha nem valami őrültséget csinálna előtte, közben vagy utána. Visszaemlékezünk közben még arra is, hogy Nick és Harriet szakítottak (legalábbis Harriet szerint), a lány pedig még mindig reménykedik, hátha visszatér az ő nagy szerelme. Közeleg a nyár, így Harriet úgy hiszi, hogy az egész szünetet a legjobb barátnőjével fogja tölteni, ám ez a terve dugába dől, hiszen Natet a szülei Franciaországba küldik. Végül, mint egy mesében, a lánynak is akad programja, ugyanis Yuka Japánba küldi őt fotózásra, ezzel pedig minden álma valóra válik. Japánban megismerkedik két szobatársával, akik szintén modellek, és roppant kínos dolgok derülnek ki róluk. Ezzel pedig kezdetét veszi Harriet izgalmas nyári szünete, és a még több bakikkal rendelkező fotózások....

Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért képek”

Egy kis spoilert mindenkinek megengedek, hiszen e nélkül nem is lenne teljes az ajánló, de ha valaki ezt sem engedi magának akkor ugorja át ezt a bekezdést. 
Ami a könyv elején Nick és Harriet között történt az egyszerűen sokkolt. A szakításuk híre egyszerűen ledöbbentett. Mondjuk lehet valaki nagyon is számított rá, hiszen hol is lenne a bonyodalom Harriet életében, hogy ha egy rózsaszín ködbe burkolózott párkapcsolatban élne. Nem is a lány élete lenne. Persze így is elég sok a közös jelenet, de egy kicsivel több romantikát eltudtam volna még képzelni.


Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért képek”
De! Csak jó lehetett ez a történés, hiszen még több időnk jut Harrietre koncentrálni. Persze kapunk egy kis monológot a fiúról, de mégis csak jobb volt így. Hiszen Harriet önmagában is vicces, és érdekes jelenség, nem kell mellé egy fiú. Tisztára, mint egy fiatal Britget Jones, sose tud tenni úgy három lépést, hogy ne csinálna semmi őrültséget. Vagy hasra esik, villant, aranyszínűre festve jelenik meg, polip tintával borítja be magát, kiesik egy üvegdobozon és még sorolhatnám.  Balszerencseáradat az egész lány. 


A mellékszereplők közül, most Nate volt az akit a legkevésbé bírtam, és Toby lett az én meglepetésem, hiszen ez a megszállottság már röhejes! De nagyon imádtam, és sok sok meglepetést okozott, nem csak Harrietnek, hanem nekem is. Bár néha úgy godoltam, hogy a kiskorúak börtönében lenne a helye...
Másik nagyon nagy kedvencem a legújabb szereplő, Harriet nagymamája - vagyis mostoha - lett. Néha, olvasás közben meg is feledkeztem arról, hogy ő egy nagymama, mert felettébb lazán, és nevetségesen felelőtlenül viselkedett az egész történet alatt, de pont ez kellett Harriet mellé. De persze Harriet apja is vitte a prímet a babnevek kitalálásával.! 
Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért képek”Rajtuk kívül pedig ott van még Wilbur (burral és nem iammel), akit elképesztően imádok! Lehengerlő az egész pasi! És azok a becenevek...oltáriak! A másik érdekes karakter a japán Rin. Akármit gondolhat róla az olvasó én imádom! A másik legjobb karakter beszólások terén. Rengeteget nevettem rajta, főleg ahogyan próbált angolul (jelen esetben magyarul) beszélni. 

Összességében pedig csak magamat tudom ismételni: Billiószor jobban tetszett, mint az első része! Nagyon tetszett, hogy többet láthattunk Harrietből, mint az első részben. Ismét csak magamat ismétlem, de tényleg eltudtam volna kicsit több Nick-Harriet féle jeleneteket viselni. A humorvulkán megint csak robbant, ahogy Harriet tényei is, ez pedig felettébb túlszárnyalja azt az icipicit is kiszámítható történetszálat. És hát.... Alig várom a folytatást! 


És Harriet tényleg az a lány, aki mindig mindent félreért! 


Képtalálat a következőre: „a lány aki mindig mindent félreért”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész