Trish Cook - Éjjeli napfény

Valójában az élet bármely területére vonatkozóan ezt tudom neked tanácsolni: vágj bele, ha igazán akarod!

A könyv tartalma: 

Képtalálat a következőre: „éjjeli napfény”
A ​17 éves Katie Price egy ritka betegséggel él együtt: minimális mennyiségű napfény is halálos fenyegetés a számára. Mivel napközben muszáj a házban maradnia, társaságul csupán megözvegyült apja és legjobb (na jó, igazból az egyetlen) barátja szolgál. Katie világa csak azután teljesedik ki, hogy lement a nap: ilyenkor fogja a gitárját, és a helyi pályaudvaron játszik a jövő-menő utasoknak. 
Charlie Reed valaha sztáratléta volt, és az életében most épp nagy változások vannak készülőben – ő az a fiú, akiért Katie a távolból titokban már évek óta rajong. Miután egy este meglátja a gitározó lányt, a sorsaik összeforrnak, és egy csillagokon átívelő szerelem veszi kezdetét. 
Miközben támogatják egymást céljaik elérésében, és egymásba szeretnek a nyári éjszakák leple alatt, Katie és Charlie között olyan szoros összeköttetés alakul ki, ami elég erős ahhoz, hogy megváltoztassa őket – és mindenki mást is körülöttük –, örökre.

Véleményem: 

Ismét egy olyan könyv, amiből film is készült. Méghozzá egy nagyon sikeres film. De persze én ismét hamarabb láttam a filmet, mint olvastam volna a könyvet. A kettő közti különbségekbe nem is lehet belekötni, hisz talán nincs is. Minden úgy játszódik le a filmben ahogy magában a könyvben le van írva. 

Képtalálat a következőre: „éjjeli napfény”A történet alapsztorija már alapjába véve magával ragadott, hisz egy ritka betegség tényleg érdekesnek számít. És szerintem az írónő tökéletesen áttudja adni, mit is érezhetett Katie, mind fizikailag, mind lelkileg. Belegondolni mennyi mindenről marad le Katie, és még a szerettei is egy kisgyerekként kezelik, hiszen ha napfény éri, egyszerűen meghal. Ez mind nagyon nagyon elszomorító. És még ott van a szerelem...
Attól még, hogy egy csodálatos édesapával (anyukája meghalt) és egy imádnivaló barátnővel áldotta meg a sors, érthető, hogy Katie a szabadságra vágyik. Mégiscsak egész nap a szobájába van bezárva. Ehhez képest csodálom Katiet, hogy így megtudja tartani a higgadtságát és a nyugalmát. 
A barátság és a család mellett van egy irtó cuki, és romantikus szerelmi szálunk is. Charlie szerintem a legromantikusabb, és legaranyosabb könyvbáli pasik közé tartozik. Egyszerűen imádtam az összes jelenetüket. Ahogy Katiet óvja, és szereti egyszerűen irigylésre méltó. 
A könyv üzenete szerintem elég kétértelműre sikeredett. Egyik pillanatban azt üzeni, hogy tartsunk ki az álmaink, és a cél érdekében és küzdjünk. Utána pedig hirtelen mindennek vége. Az írónő ezt leszámítva szépen lezárta a szálakat Katie és a szereplők között a történet végére. Mégis arra buzdítja az olvasót, hogy ne tegyen semmit, mert súlyos vége lehet. Ez szerintem egy kicsit abszurd
Az írónő szerintem tökéletes témát kerített, igazán sikerült megsiratnia a könyv végére. Mindenkinek ajánlom ezt a fantasztikus történetet. És ha már a filmet láttad, olvasd el a könyvet is. Szinte semmi különbséget nem fogsz köztük találni. Romantikus könyvrajongóknak kötelező! 

Képtalálat a következőre: „éjjeli napfény könyv”
Borító 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész