Leiner Laura - Bábel


– Szasza? Szasza, kérlek szépen, Eulálialandben van Euláliával, a kutyájukkal, Euláldoggal, az Eulália utca harmincban, Eulália városban.


A könyv tartalma: 

Képtalálat a következőre: „red hot chili peppers”
Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers. 
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat. 
„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” (Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója)
20 Summer Music Festival Outfit Must-Haves. #festivaloutfits #musicfestival

 



Véleményem:

Festival fashion and street style at Ultra Music Festival Miami 2019A mai poszt Leiner Laura egy szintén elég sikeres könyvéről, a Bábelről fog szólni. Ez a könyv egy kifejezetten nyári olvasmánynak számít, hiszen fesztivál, és még rengeteg más ami a fesztiválhoz és a nyárhoz kapcsolódik. De hát, ki tudja? Mindenki szívesen emlékezik a nyárra, ezért oly mindegy mikor olvasod. (Magamból kiindulva, én novemberben fogtam a kezembe először.) 
A könyv, nem csak a fesztivál(ok)ról szól, hanem a 21.századi fiatalokról. A könyv szereplői 17-18 évesek, már javában benne vannak a technológiában. Mindenkinek van okos telefonja, és javában zajlanak a Twitter és Facebook bejegyzések. Ezek mind-mind színesebbé és viccesebbé teszik a könyvet. Laura ezzel, és magával a fesztivál hangulattal tökéletesen visszatudja adni, milyen is lehet egy fesztivál. Nem Sziget/VOLT/SZIN vagy akár EFOTT, inkább kitalált egy újat, ami elég jó döntésnek számított (De azért mégis jól jönne egy Bábelfeszt.), a zenekarok pedig igaziak voltak, és nem csupán fantázia szülte együttesek, és énekesek. Mondjuk azt kicsit hiányoltam, hogy a könyv nem említ más híres énekest, vagy együttest az RHCP-n kívül, akik részt vettek volna a Bábelen. 
Mint minden tizenéves ők is nevetnek, összevesznek, kibékülnek, szerelembe esnek. Kicsit furcsa is lett volna a könyv, ha vita nélkül zajlana le az egész fesztivál. 
21 NYE Captions For Your Instagram Posts That Deserve Their Own Glass Of ChampagneA karakterek nem igazán hiszem, hogy nagy változásokon mennek keresztül, de viszont eléggé elvannak találva, egyszerűen tökéletesek. És még mielőtt valaki nekem esne, természetesen vannak változások a személyiségekben, ki komolyabb ett, és hát...ki bolondabb. 
Amikor én olvastam, annyira beleéltem magam az egész történetbe, hogy szinte egy szuszra ledaráltam az egészet. (Mint Laura többi regényét is.) Egyik nagy kedvencemmé vált ez a fantasztikus könyv. Még ha valaki nem is szereti a hosszabb könyveket (A Bábel 526 oldal.) megéri elolvasni, hisz magával ragadja az embert, és csak azt veszed észre, hogy százasával eszed a lapokat. 
Kicsit nehéz spoiler nélkül írni ezt a bejegyzést, ezért nem is kínlódok vele tovább. Remélem ez a rövid iromány felkeltette a kíváncsiságot mindenkiben, aki még nem olvasta. Bátran ajánlom, akár télen, akár nyáron! Nem fog senkit se csalódás érni. Aki még nem járt fesztiválon, teljesen átfogja érezni, milyen is egy ilyen nagy buli. 




Képtalálat a következőre: „bábel tartalom”
Új borító 
Ezen a linken letöltheted: https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FuqaorbAxUVKvGEjObUUqKGw2pvcG8YhI1g4Ms29hxP4%3D&name=Leiner%20Laura%20-%20Bábel.pdf&c=57702702c2f9

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész