Kelly Oram - Cinder és Ella

Mégiscsak az apró dolgok szépítik meg az életet.

A könyv tartalma: 

Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés… 
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képes a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?
Kapcsolódó kép


Véleményem: 


Annyi mindet imádok ebben a könyvben. Szerintem ennek a könyvnek ÓRIÁSI Hamupipőke feeling-je van. Adott a mostoha anya, a két gonosz mostoha tesó, csak a főszereplő lányunk nem herceggel, hanem sztárral találkozik. Már az elejétől kezdve odavoltam azért, hogy Ella blogot ír. Már nagyon régóta terveztem én is, hogy belekezdek, de ez a könyv megadta az utolsó löketet. 
Én a könyvből Ellával tudtam a leginkább azonosulni. És nem csak azért, mert az Ő (és Brian) szemszögéből íródott a könyv, hanem, mert tényleg, Ella egy nagyon szerethető szereplő, és nagyon könnyen lehetett vele azonosulni. Olyan, mint a legtöbbünk. Egy átlagos tini. Csak neki a vártnál több nehézséget kellett túlélnie. Egy csapásra megváltozott az élete. És küzd folyamatosan, a túlélésért. Ella története még talán egy picivel érdekesebb is, mint a szerelmi szál. Persze mindenki úúú-zhat, meg ááá-zhat, hogy milyen romantikus a kapcsolata Cinderrel. Hát meg is érdemlik. Ha csak a szerelmi szálat nézzük, már az önmagában szívet melengető, de ha még Ella történetét is hozzávesszük, egy szív szorító, szomorú és egyben boldog történetet kapunk. Ella a lány, aki mindent elveszített, rengeteg fájdalmat élt át. Az élete érzelmi hullám völgyekkel, gonoszságokkal, gyásszal van tele. Annyi mindent kell felemésztenie. 
Aztán ott van még Brian is. Aki a sztárok tökéletes életét éli. Bár igaz, neki is rengeteg mindennel kell szembenéznie. Meg kell tanulnia, hogyan élje az őrült sztár életét, úgy ahogy ő akarja. Elvárások, nagy nyomás, sok szemétség. Ezek alkotják Brian életét. De a srác mégis maga a tökély. Egy igazi álom pasi. Nem azért, mert jól néz ki, vagy mert sztár. Hanem azért, amilyen. Amint Ella ismét jelentkezik, előkerül a szívtipró, aki az egész könyvben jelen lesz ezek után. Gondoskodó, figyelmes, tele van szeretettel, és rajongásig imádja Ellát. 
Google SavePersze a mellékszereplőkben sem szenvedhetünk hiányt. El lehet könyvelni rossznak a két mostohatesót, az apát, aki elhagyta a lányát, de ez a könyv a bizonyíték arra, hogy minden történetnek két oldala van. A mellékszereplők is teljesen összetett karakterek, érződik a könyv eleje és vége között a jellemfejlődés. Ezt nem úgy kell érteni, hogy, mint a mesékben egy varázsütésre változnak a szereplők. Az egész történet során minden egyes szereplő változik, de csak apró lépésekben. 
És akkor az egész könyv értékelése: Egy fantasztikus, nagyszerű, letehetetlen könyv. Annyi jót tudnék még róla mondani. De nem teszem. Mindenki olvassa el, érezze át maga. Hiszen úgy az igazi. Rávilágít az élet nehézségeire és rejtelmeire. És még az igaz szerelem megtalálása se lehet lehetetlen! 
Képtalálat a következőre: „cinder és ella”
Borító
 Ha nem szeretnéd megvenni a könyvet, akkor itt megtalálod pdf formátumban is: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész