Leiner Laura: Remek!

Nem tudom, hogy mennek a dolgok társaságokban és barátok közt, de még egy ilyen beszólás, és kitépem a hidrogént a hajából.

Képtalálat a következőre: „leiner laura remek képek”Tartalom: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz! 
Mire számíthat egy 19 éves lány, aki nagy nehezen végre megszabadul az iskolától, és soha többé a közelébe sem akar menni? Akinek a barátja az egész nyarát Floridában tölti – nélküle? Akinek mindene a film, forgatókönyvíró szeretne lenni, csak éppen még egy betűt sem írt le?
Például elmehet dolgozni egy videótékába, hogy ne teljen tétlenül a nyara. Ennél jobb munkahelyet nem is találhatna, és végre lesz ideje nekilátni a forgatókönyvnek…
Persze végül semmi sem a tervek szerint alakul, minden a feje tetejére áll: valódi filmbe illő jelenetek, káosz és rengeteg humor Leiner Laura első, bemutatkozó regényében, amely több mint 10 év után jelenik meg újra.

Vélemény: 

Számomra nagyon fura volt az SzJG után Laura egy korábbi könyvét olvasni. 
Képtalálat a következőre: „leiner laura remek képek”Az írásstílusa, a humora, a szövegezése, a karakterek, ha kezdetlegesen is, de Leiner Laurás. Majdnem hozza azt a varázst, mint a többi könyve, de sajnos csak majdnem. 



Képtalálat a következőre: „leiner laura remek képek”A könyvel kicsit szenvedtem az elején, és ez a főszereplő Linda miatt volt, hiszen számomra egy elég ellenséges, idegesítő karakter volt. Mindenkit lenéz és butának tart, holott ő az aki 19 évesen nem szeretne normális állást,  és nem szeretne tovább tanulni, hisz épp csak átbukdácsolt a gimin. Sokkal inkább a szülei nyakán lóg, és forgatókönyv írónak képzeli magát, de még egy sort sem írt. Én így nem igazán jártatnám a szám. 
Igaz, van fejlődés Linda karakterében, de még a végén se sikerült annyira megkedvelnem. 

A többi szereplő viszont mind mind szerethető és észbontó figura. A párhuzam eléggé erős a gimis sorozattal, de ebben a könyvben valahogy életszerűbben a karakterek.  

Összességében pedig, akinek nem jött be annyira az SzJGben szereplő fiatalok élete, az ebben a könyvben jobban kiélheti magát. Buli, pia, dohányzás. 
Természetesen itt sem történik semmi eget rengető dolog, lassan folynak z események, Laura jellegzetes humorával átszőve. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész