John Green: Papírvárosok

És mostanra az élet maga lett a jövő. Az életed minden egyes pillanatát a jövőre gondolva éled. Gimibe mész, hogy aztán fősulira mehess, hogy majd jó állásod lehessen …

Képtalálat a következőre: „papírvárosok képek”A könyv tartalma: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz! 
Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri.
A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba.

 Véleményem:

Képtalálat a következőre: „papírvárosok képek”A fiatal írótól az első pozitív, és brutális élményem a Csillagainkban a hiba című könyv volt ( a későbbiekben érkezik majd belőle az ajánló ), ezután pedig - pár olvasmány után - rávettem magam, hogy elolvassak még egy Jhon Green művet.  És mivel már láttam a filmet, bátorkodtam elolvasni a könyvet is a Papírvárosokból. Mit ne mondjak, ezek után eléggé nagy csalódás lett számomra a film. Tele van jelenet kihagyással, vagy plusz jelenettel. Esetleg ha van egy jelenet, ami a könyvben is szerepel, biztos, hogy abba is van valami csavar. Egyszóval katasztrófa. De ne a filmről beszéljünk térjünk rá a könyvre.


Quentin elsőre egy nagyon szimpatikus tíz éves kisfiú volt. De valahogy ez a varázs elmúlt miután Margó eltűnt. Egyszerűen idegesített, hogy Qnak csak a lány megtalálása a fontos, és szarik  nem foglalkozik a barátaival. Ezt leszámítva persze tetszik, és érdekesnek találom, ahogyan Jhon elképzeli a főszereplőit. 
Képtalálat a következőre: „papírvárosok képek”
A könyv felállása pedig a következő: Quentin (Q) szerelmes a szomszéd lányba, Margóba. A lány titokzatos, kalandvágyó, megfejthetetlen, és sosem szeret szabályok szerint élni. Gyakran hallani Margóról képtelen történeteket, mint például az, hogy egyszer csatlakozott s vándorcirkuszhoz. De az biztos, hogy számtalanszor lelép otthonról egy két napra, de mindig visszatér. Q már kétéves kora óta ismeri Margót, mégsem próbált meg neki soha szerelmet vallani. Ahogy nőnek úgy távolodnak el egymástól, így a középiskola végén már szinte nem is beszélnek. Egy nap Margo mégis felbukkan Q ablakában, és arra kéri kísérje el őt egy felejthetetlen éjszakai kalandra. A kalandjuk lénye az, hogy Margo bosszút álljon pár barátnőjén és az exén. Q és Margo az éj leple alatt, a sok csín közepette egyre közelebb kerülnek egymáshoz, így Q már azt hiszi ismét barátok. Ám Margo másnap nem jelenik meg az iskolában és az azt követő napokban kiderül, hogy a lánynak a felejthetetlen éjszaka után nyoma veszett. A fiú természetesen képtelen elfogadni, hogy a szerelme csak úgy, szó nélkül lelépett, így ő, Ben, és Radar, később pedig Lacey a lány nyomába erednek, és kezdetét veszi a napokig tartó nyomozás, és a kalandok sokasága. 
Képtalálat a következőre: „papírvárosok képek”
Ahogy a Csillagainkban a hibának,  ennek a könyvnek is rengeteg egyedisége van, ami nagyon tetszett. Ott van a két érdekes nevű szereplőnk Quentin Jacobsen és Margo Roth Spiegelman, aztán ott van Q egyik legjobb barátja, Radar, Margoek kutyája, Myrna Mountweazel. Később előkerült a KÉJLŐCS. Az Omnictionary. A fekete mikulás gyűjtemény. Walt Whiteman. Fűszálak. Trolll - lyuk. És maguk a "Papírvárosok". De nem szeretnék spoilerezni, nem lövöm le a poénokat, érdemes elolvasni. 


Nagyon egyszerű, de mégis felettébb izgalmas kalandregényt hozott létre ez a fantasztikus író. Ebben a könyvben bőven van kaland, humor, szerelem, és néhány komoly pillanat is. Így hát aki szívesen olvasna egy jó kis kalandregényt, az ne féljen belekezdeni ebbe a fantasztikus olvasmányba. DE természetesen nem csak tizenéveseknek ajánlanám, hanem a gyerekek szüleinek is, akik bepillantást nyerhetnek abba, mi is játszódik le egy mai gyerek fejében. 



És még egyszer, utoljára elmondom: Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, fiúknak, és lányoknak egyaránt. De nem csak a könyvet, hanem e fantasztikus könyv íróját is tiniknek és felnőtteknek egyaránt. 

Képtalálat a következÅ‘re: „papírvárosok könyv” 

Letöltés

Boldog Karácsonyt, és Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész