Mona Kasten: Remélj újra! - Újrakezdés 4.rész

 Az életem az enyém.


A könyv fülszövege: 

Everly soha nem akart szerelmes lenni – de Nolan szavai mindent megváltoztattak.

Everly Penn sosem tervezte, hogy szerelmes lesz – főleg nem a tanárába. De Nolan Gates sármos, intelligens és szexi, és ő az egyetlen, aki mellett Everly meg tud feledkezni sötét gondolatairól, melyek gyerekkora óta ébren tartják minden éjszaka. Minél jobban megismeri őt, annál intenzívebbé válik a köztük lévő kapcsolat – és Everly annál jobban vágyik rá, hogy átlépje azt a láthatatlan határt, mely elválasztja Nolantől. Amit nem sejt: Nolan életigenlő felfogása és az irodalom iránti lelkesedése mögött, mely másokra is átragad, sötét titok rejlik. És ez a titok tönkretehetné a szerelmüket, még mielőtt az megkezdődött volna.

A Spiegel #1 bestsellerszerző, Mona Kasten sikersorozatának 4. kötete.

Ajánló/Kritika: 

Három rész után ismét mosolyogva csaptam bele Mona Kasten Újrakezdés sorozatának újabb kötetébe, és kíváncsian vártam, hogy most vajon mi fog kisülni ebből az egészből. 

Az újabb rész középpontjában Everly áll, akit már Dawn történetéből megismerhettünk, viszont a harmadik részben alig alig bukkant fel, így a létezését számomra mostanáig ismét egy kis homály fedte. 
Ő is -, mint az előző három lány - bonyolult múlttal rendelkezik, de most érkezik egy kisebb-nagyobb csavar, hiszen nem egy "átlagos" fiú iránt kezd mély érzelmeket táplálni, hanem az egyetemi tanárja iránt, akit már szintén megismerhettünk Dawn történetéből - ő pedig Nolan.

A két karakter szinte ég és föld,  ugyanis míg Everly félénk és megfontolt, nem tudja merre tovább az életben, addig Nolan humoros, nyitott, és szilárd alapokon áll az életben. Persze természetesen a kapcsolatukban nem ezek voltak a legfőbb gondok, sokkal inkább a tanár-diák viszony, valamint az egyéni traumák. 
Őszintén szólva egyébként, én nem igazán szerettem meg Everly karakterét, inkább olyan semleges maradt. Számomra sokszor tűnt felületesnek, és igazából nem mindig értettem, hogy mit miért csinál. Persze voltak dolgai amit megértettem; hogy menekül a félelmei elől, mert nem akar lezuhanni egy olyan lyukba ahonnan már nincs kiút. De sajnos tényleg sokkal több volt az olyan dolog ami zavart. 
Ami számomra hatalmas red flag volt a történetben, az a Dawnnal való barátsága: nem volt vele őszinte, félt, hogy Dawn elfordul tőle. Itt pedig úgy gondolom, hogy már az előző történetekből kiderült milyen Dawn karaktere, és Everlynek erre igenis támaszkodnia kellett volna, bármennyire is tart a csalódástól - tudnia kellett volna, vagy legalább sejtenie, hogy ez nem Dawnnál fog megtörténni. 

És természetesen a "mostohatesót" leszámítva a korábbi kötetekben megismert karakterekkel is ismét találkozunk, ami ismét nagyon jó élményt nyújtott. Örültem, hogy egy kicsit Blake karakterét is megismerhettem, így még inkább várom, hogy a saját kis történetét is megkapjuk. 

Értékelés: 8/10
Nagyon sok könyvsorozatnál érzem úgy, hogy az első részben már kiírtam magamból mindent, a többire pedig csak az új karakterek maradnak, egy-két karakterfejlődés és egy kicsi a történet folytatásából. Sajnos viszont ennél a sorozatnál még ez is csekély. A koncepció mindegyik kötetnél ugyanazok, és a karakterekben sincs túl nagy változás. 
Természetesen az írónő stílusa még mindig elbűvölő, ahogyan a karakterei is, de sajnos már semmi újat nem tud adni, se az első részhez, se a harmadik részhez képest. 

Idézetek a könyvből:

– Hogy lehet az ember az egyik pillanatban annyira boldog, a másikban pedig annyira összetört? Hogy lehetséges ez?


– Mindegy, miről is van szó: biztos vagyok benne, hogy minden rendbe fog jönni – jelentette ki halkan Dawn. – Ha az ember elérte a mélypontot, onnan ugyanis csak felfelé vezet az út.


Eszembe jutott egy szép gondolat, amit valahol olvastam: Nem a sebhelyek határozzák meg az embert. Megszerezzük őket, de onnantól a saját történetünket mesélik.


Olvasás közben sírni: ez az egyik legszebb érzés a világon.


[…] Hibázni emberi dolog, Everly. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy tanulunk belőle, és legközelebb jobban csináljuk.

Letöltés: 


A következő bejegyzés: Jenny Han: Örökké nyár lesz 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész