Lynn Painter: Mr. Téves Szám

 Ez a sok semmiség ezerszer többet jelentett sok valaminél.


A könyv fülszövege: 

Egy ​tévedés elvezethet Mr. Igazihoz

A helyzet felforrósodik a szavak világában, amikor egy véletlenül téves számra küldött, izgalmas üzenet név nélküli kapcsolattá alakul Lynn Painter fergeteges romantikus komédiájában.

A balszerencse mindig is üldözte Olivia Marshallt…, vagy csak lehet, hogy ő tényleg az a csődtömeg, aminek a családja tartja. De amikor egy random telefonszámról érkező „mi van rajtad?” üzenetből élete legérzékibb, legszórakoztatóbb – ámbár névtelen – kapcsolata lesz, azt hiszi, hogy a dolgok talán felívelőben vannak…

Colin Beck mindig is a legjobb barátja idegesítő kishúgának tartotta Oliviát, ám amikor a lány élete egyik legdurvább pechszériája után hozzájuk költözik, rájön, hogy átalakult egy egészen más és izgatóbb figyelemeltereléssé. Biztos benne, hogy meg tudja tartani a távolságot, egészen addig a pillanatig, amíg rá nem jön, hogy a lány az ellenállhatatlan Miss Félretárcsázás, akivel hetek óta afféle szextinget folytat – és most el kell döntenie, hogy felpörgeti-e a hangulatot, vagy megszakítja a virtuális kapcsolatot, mielőtt a dolgok összekuszálódnak.

Ajánló/Kritika: 

Megint csak úgy indultam neki a történetnek -, mint oly sokszor -, hogy nem olvastam el a fülszöveget mielőtt nekikezdtem volna. Persze a molyos címkék és a borító nagy segítség volt a döntésben. 
Viszont elég kétes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Egyik részről örülök, hogy elolvastam -, igaz, hogy nulla elvárással indultam neki -, mert igazán szórakoztató olvasmány volt; szépen követte a zsánere szabályait, így a műfajában még korrekt is. De ha csak a történetet nézem, elég unalmasra sikeredett. 

Az egyik legnagyobb problémám azon alapul, hogy az írónő csupán csak a két szereplőre szabta a regényt. Az egész Olivia, és Olivia bátyjának legjobb barátjának - Colinnak - a szerelmi történetére alapul az egész. Amivel semmi baj nem lenne, de rajtuk kívül szinte meg se jelenik más szereplő a történetben, csupán csak ők beszélnek élőben vagy telefonon, majd kavarodnak valami többe. Róluk szinte minden ami kell ki is derül, viszont más karakterekről nem igazán. 
Ők ketten pedig tipikus romantikus regény alakok. Beck is egy tipikus álom pasi; jóképű, szexi, magas IQ-val rendelkezik és nem utolsó sorban gazdag is. A szíve is a helyén van, bár ez nem nagyon tudott mikor kiderülni, mert leginkább csak flörtöt kapunk. Liv is jól néz ki, bár olyan szerencsétlen, hogy az valami elképesztő. Ő a tipikus szomszédlány karakter akivel bárki azonosulni tud - nem tökéletes, de megszerezheti az álom pasit és az álom állást is. 

A másik nagyobb problémám az maga a cselekmény volt, ami ugyan volt, de nem sok. Követhetjük Liv karrierjét is, de elsősorban a szerelmi életén van a fókusz. Ami pedig a romantikus regények kliséit követi - ostobaságon való szakítás, nagy gesztussal való békülés, és minden egyéb.
Igaz, hogy Lynn Painter igyekszik feldobni a cselekményt azzal, hogy a nagy része SMS-ben bontakozik ki, és ettől más is, mintha csak egy sima elbeszélést olvasnánk. - De azért az sms nem annyira új formátum, hogy ettől olyan mainak érezhessük. 

De hatalmas pacsi az írónőnek a humorért. Ahogy Liv szerencsétlenkedik, egyértelműen garantálja a szórakoztatást. 

Értékelés: 8/10

Idézetek a könyvből: 

– Ha már a tüzeknél tartunk, kíváncsi vagyok, Marshall. Hogy a fenébe sikerült felgyújtanod egy egész lakóházat? – Félrebillentett fejjel így folytatta: – Mármint, te mindig is egy kissé szerencsétlen voltál, de szerelmes leveleket égetni egy faerkélyen, mint valami piromán, az szintlépés, még tőled is.


– Nézz körül, ó, nagyképűség fejedelme!


– Azért csináltad a nagyi húsgombócait, hogy megpuhíts minket?
– Aha.
– Te kis agyafúrt, ez akár tényleg be is válhat.


– El sem hiszem, hogy konkrétan csak egy dobozt és egy felfújható matracot kell elszállítanunk! – Jack odajött, és az ajtóhoz vitte a dobozt. – A valaha volt legjobb költözés!
– Ja, bárcsak mindenki olyan szerencsés lehetne, hogy az összes holmija elég a tűzben. – Valószínűleg a szánalmasságomról tanúskodott, hogy még mindig nem volt igazi cuccom, amit költöztetni kellett.


Nem csődtömeg volt ő, inkább arról volt szó, hogy nagy felbontàsban, teljes éberséggel és színesben élt

Letöltés: 



A következő bejegyzés: Casey McQuiston: Vörös, fehér és királykék 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész