Blanka Lipinska: 365 nap 2.rész - Az a nap

 Sajnos akár akarod, akár nem, idővel minden megváltozik.


A könyv fülszövege: 

Laura ​Biel szicíliai élete mesébe illő. Káprázatos, nagyszabású esküvő, egy férj, aki mindent megtesz érte és megad neki, majd terhesség, ajándékok és egyszerűen minden képzeletet felülmúló fényűzés: személyzet, autók, tengerparti villák. Minden tökéletes lenne, ha nincs az a kis szépséghiba, hogy mindenütt gengszterek vannak, egy közelebbről meg nem határozott bűntény lóg a levegőben, valaki folyton megpróbálja Laurát elrabolni és megölni, és Olo, a legjobb barátnője vakon botorkál a nyomában. A legveszélyesebb szicíliai feleségeként következményekkel jár, és ezt Laura a saját bőrén tapasztalja…

A 365 nap második része nemcsak egy lefekvés előtti olvasásra szánt kellemes szerelmi történet. A történet csupa váratlan fordulat és meglepetés: menekülések, üldözések, árulások, becsületbeli ügyek és értük folytatott harc, és halálos veszély is előfordul benne. Minden fejezet meglepetésként éri az olvasót, semmi sem magától értetődő, a kemény szexet és egy játékot leszámítva, amiben nincsek jó és rossz hősök, viszont van a nagy ismeretlen, az igaz szerelem, hatalmas veszély és elsöprő szenvedély.

Ajánló/Értékelés: 

Hatalmas nagy bánatomra csak folytattam ezt a könyvsorozatot - megjegyzem, már csak egy rész van hátra, amit előre érzek, hogy egy kínszenvedés lesz, de muszáj vagyok elolvasni. De, mint a ragtapaszt, ezt is gyorsan le kellett rántani és túlesni rajta minél előbb. 

De, hogy valami jót is írjak azért, meg kell vallani, nem volt unalmas, se vontatott, gyorsan haladtak az események, így viszonylag hamar végezni lehetett vele. Az pedig csak mellékes, hogy mennyire fájdalmas volt végigolvasni. Kemény tizenegy fájdalmas nap volt számomra, de ha nem akartam naponta félbehagyni, akkor egyszer sem. 

Meg kell hagyni, az első rész nem akasztott ki ennyire, pedig már akkor nagyon "szép" véleményem volt erről a regényről. Sőt, ehhez képest amit most érzek, az első rész egy felüdülés számomra, hiába van tele töménytelen mennyiségű szexel, és Laura hiába táncolt már akkor is az idegeimen szinte oldalanként, azt még jól elviseltem. 

Szerintem ami ebben a könyvben van, még egy pornó színészt is padlóra küldene, nemhogy egy romantikus regényeket szerető olvasót. 
Személy szerint nekem semmi bajom nincs a szexel - kinek van? -, nincs bajom azzal se, hogyha egy könyvben megjelenik, mert még szeretek is olvasni róla, elég sok mindent bevesz a gyomrom, igaz, leginkább akkor, hogyha jól van tálalva és megírva. De amit ők ketten lerendeztek az egész könyv alatt - nem viccelek, az egész könyvet végig szexelték -, fejezetenként minimum két szex jelenetet garantálva, na, ezt már véleményem szerint büntetni kéne. Sajnálom, számomra ez a mindig, mindenhol, mindenhogy dolog egyáltalán nem fér bele. Főleg nem ilyen ízléstelenül, közönségesen tálalva, mint ahogy itt megjelent. Egyszerűen ezt már nem bírta a gyomrom. 

Ahogy Laurát sem. Amint ezt már az előzőekben említettem, az előző részben is elég erősen táncolt az idegeimen, egyáltalán nem bírtam őt. De ebben a részben egy mégnagyobb nulla volt a karaktere és ehhez még hozzá jött a nimformániája is. Az egész könyv alatt úgy kívánta konkrétan minden oldalon a szexet, mintha nagyobb szüksége lenne rá, mint a levegőre. Egyszerűen már annyira undorítóan hatott számomra ez az egész, hogy szavak nincsenek rá. Emellett nekem az sem tetszett Laura karakterét illetően, hogy az első részhez képest semmi, de semmi karakterfejlődésen nem ment át. Ide tartozik még az is, hogy néha hosszú hosszú sorokon keresztül került kifejtésre az, hogy milyen márkájú ruhák vannak rajta, milyen kocsiba ül be. Ezeket a részeket annyire lerövidíthette volna az író. 

De, hogy kitérjek valami pozitív dologra is, a végén akadt egy kis izgalom - ami nem szexuális - ami ténylegesen felkeltette a figyelmemet, és érdekelt mi lesz a vége. - De természetesen Laurának egy kicsit ebbe is sikeredett belerondítani a kielégítetlen gondolataival. 

Értékelés: 5/10
Összefoglalva röviden, a fordítás az előző részhez képest már jobb volt, igaz még itt is akadtak benne nyelvtani hibák, viszont iszonyat közönséges, nélkülözi a jó ízlést, és ismét csupán a szexről szól. 

Idézetek a könyvből: 

Két lélek lakozott benne, az egyik az, amit én ismertem – kedves, gondoskodó és védő angyal. A másik pedig az, amitől féltek az emberek – rideg, könyörtelen maffiózó, aki számára az emberi halál egyáltalán nem volt ijesztő.


Nem akartam élni, nem akartam nélküle élni, úgy, hogy nem láthatom, nem érezhetem a tapintását és bőre illatát. Úgy szerettem őt, hogy szinte fájt a szerelem.


…nincs olyan gazdag ember a földön, aki kizárólag legális dolgokkal üzletel.


Meglepő, mennyire különbözőek tudnak lenni a férfiak, és mennyire másképp hatnak a nőkre.


A barátság előnye: egy barát mellett a hallgatás sem kényelmetlen.

Letöltés: 



A következő bejegyzés:  Leiner Laura: Random 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész