Leiner Laura: Ketten - A Szent Johanna gimi 6.rész

– Ez nem igaz! Tizenegyedikes diákok vagytok! Az egyiknek pisilnie kell, a másik hányni fog, a harmadik élesztőt eszik… – (…)

A könyv fülszövege: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. 

December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik.
De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti…
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…

Kritika: 

Így a hatodik rész tájékán már szerintem ne, igazán lehet újat mondani Szent Johanna ügyben. Már mindenki ismeri a szereplőket, a könyv stílusát, nagyjából már azzal is tisztában vagyunk, akármi történik is, a Cortez és Reni szerelmi történet folytatódik. 

!Spoilerrel folytatom!

Miután Reni és Cortez az előző rész végén összejöttek, az örömködés emiatt természetesen még mindig tart, és folytatódik ott, ahol abbamaradt. Még friss a dolog, és Reni még fel sem dolgozta igazán, hogy valóra vált, amiről álmodott, ő és Cortez egy pár. Éééés ha már itt tartunk, megint előkerül az ebből fakadó probléma. Aki itt hirtelen nem tudja miről is beszélek, annak elárulom: Reni ugyanis nem Reni lenne, ha nem akadna fel például azon, hogy Cortez nem állította át a Facebook státuszát, és hát ebből adódóan kevesen tudják, hogy ők bizony egy pár. Ehhez pedig az is  hozzájön, hogy sulin kívül keveset találkoznak, Cortez pedig még a hónapfordulót is elfelejti. -Lányként- egy két dologban természetesen egyet értek Renivel, viszont nem is hiába volt a sok panaszkodás, ugyanis ennek köszönhetően megkaptuk a sorozat - egyik - legjobb jelenetét. Cortez szerelmi vallomását! És az sem utolsó, hogy ezek után többet is találkoztak. 

Ezen kívül más történetszálat nem igazán tudok kiemelni, minden  szokásosan zajlik a Szent Johannába. Viszont az, hogy Reni kevesebbet sír hőn áhított pasija miatt, több poént, és humort hozott a gimi hétköznapjaiba. Nem is beszélve a romantikus jelenetekről! Emellett pedig több különleges ötlet is feltűnik a színen. 

Ötlet alatt gondolok Cortez szülinapi vacsijára, a flashmobra, vagy éppen a netmegvonásos kihívásra. Apró kis "érdektelen" ötletek, de jobban megtöltik a könyvet, mint azt bárki hinné, emellé pedig az is hozzátartozik, hogy mindig van valami, ami megnevetteti az embert, mint például Ricsi szülinapja. :D 
Egyszerű jelenetek, de jól megmutatják az SzJG féle humort. Csupa olyan jelenet, amelyeknél az ember késztetést érez, hogy megoszthassa valakivel és együtt nevethessenek.


Összegezve: 9.7/10 
Ha eddig nem is, de ezután a rész után garantáltan Szent Johanna tanulónak éreztem magam. Tudtam, hogy péntek délután vár Zsolti garázsa, ahol majd idegen nyelven rendelünk kaját, hogy szívassuk a telefonost, tudtam, hogy Zsolti válasza mindenre muhaha lesz, meg úgy alapvetően minden szereplő olyan lett, mintha az én osztálytársaim, barátaim lennének. 


Idézetek a könyvből: 

  – (…) Ráadásul, és ez a legfontosabb, nem másoknak élem az életem, hanem magamnak, ergo nem osztom meg a napom legapróbb pillanatát is egy halom emberrel, mint egyesek – nézett Dave-re és Macura, akik Kinga beszéde alatt is mobilról Twittereztek.


    A történethez hozzátartozik, hogy a fiúk nem igazán ismerik a „hisztinyelvet”. Pedig annyira egyszerű. Mindig pont az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit mondunk. Ha azt kértem, ne hívjon, elvárom, hogy hívjon. Ha azt mondom, haza akarok menni, egyébként nem akarok. Ha azt mondom, semmi bajom, egyértelmű, hogy nagyon is van baj. De ezt nem mindenki tudja.


    – Mégis, mit hoztál még? – nevettem fel hitetlenül.
    – Lássuk csak – vette az ölébe a táskáját –, van itt keksz, vajazókés, só, zabpehely, Sport szelet, paradicsom, ásványvíz, élesztő…
    – Az minek? – vigyorgott Virág.
    – Nem az a kérdés. Hanem hogy mióta van benne? Mert nem emlékszem… – töprengett.


    – Na, jöhet a makákó? – suttogta Zsolti.
    – Naná – vigyorgott Dave.
    – Ú Á Á Ú Á Á – kurjantotta Zsolti, mire mindannyian lehajtottuk a fejünket, hogy palástoljuk a röhögést.


– (…) Tavasz, szerelem, Cortez… ez ilyen mosolygós dolog.

Letöltés: 



Következő bejegyzés: Leiner Laura: Bexi 4.rész - Nélküled

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész