Anna Todd: Miután elbuktunk

Emlékek árasztják el az őrült, zavarodott agyamat.

Tartalom: 

Tessa ​és Hardin élete eddig is bonyolult volt.
Most még bonyolultabb lett.

Miután elbuktunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.
Tessa pont az élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden megváltozik körülötte. Először az ő családjáról tudnak meg addig rejtegetett titkokat, aztán Hardin családja okoz nekik váratlan meglepetéseket. Ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek, és még jobban megkérdőjelezik a közös jövőjüket, amelyért már annyit küzdöttek. Tessa élete kezd szétesni. Semmi sem az, aminek hitte. Sem a barátai, sem a családja. Hardin, az egyetlen személy, akire támaszkodhat, nagyon dühös lesz, amikor tudomást szerez Tessa döntéséről. Ahelyett, hogy mellé állna, mindent elkövet, hogy megtorpedózza a terveit.
Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és bármi áron meg akarja védeni. De más szeretni valakit, és megint más beengedni az életünkbe. Tessát kezdi kimeríteni a féltékenységi jelenetek, a féktelen dühkitörések, és a bűnbánó bocsánatkérések ördögi köre. Senki iránt sem táplált még ilyen heves érzelmeket, senki sem gyújtotta így lángra a testét… De meddig képes a tűz és a szenvedély ellensúlyozni ezt a sok drámát és szenvedést? Azelőtt elég volt a szerelem, hogy összetartsa őket. De ha Tessa most a szívét követi… akkor vége lesz a kapcsolatuknak?

Anna Todd elsőkönyves író, aki Texasban él a férjével. Valószínűleg megdöntöttek néhány rekordot, amikor alig egy hónappal az érettségi után összeházasodtak. A férje háromszor teljesített szolgálatot Irakban, és Anna addig különféle alkalmi munkákat vállalt. Többek között eladó volt egy illatszerboltban, és adatfeldolgozó az adóhivatalban. Mindig szeretett olvasni, rajongott a fiúbandákért meg a romantikus regényekért. Most sikerült egyesítenie a három szenvedélyét, és nagyon élvezi, hogy az élete egy megvalósult álom lett.

Tessa Young · Moly

Kritika:  

Nagyon sok mindent megéltünk már Tessával és Hardinnal. Szó volt már szakításról, kibékülésről, aztán még több szakításról, de aztán mégis visszataláltak egymáshoz, és kaphattunk boldog perceket is. 
Viszont ami az előző részekkel ellentétben tetszik - azért fogalmazok így, mivel - ahogy az ajánlóimat olvastátok -, nem igazán volt olyan ami tetszett volna -, az az, hogy itt a szereplőkről már más képet kapunk, az előző részekkel ellentétben. Itt már azt is megtapasztalhatjuk, hogy ilyen a külön lét, ha igazán szeretsz valakit. 

De a legfőbb kérdés megint az, hogy mégis miért kerültek ilyen helyzetbe? Mi oka lehetett Tessának, hogy a sorsdöntő utat válassza Hardin helyett? 

Tessa ugyanis elköltözik Seattle-be, álmai városába, oda, ahol mindig is szívesen élt volna. Kisebb-nagyobb zökkenőkkel, de sikerül elérnie ezt a célját. De mégis van egy apró bökkenő, ugyanis Hardin úgy dönt, hogy ő nem tart vele, ő mindig is Angliában akart élni és egyáltalán nem Seattle-be.
Természetesen nem erről a párosról lenne szó, hogyha ez a helyzet sem szül konfliktusokat köztük, és hát ismét ezen ment el egy fél könyv, hogy veszekednek ki menjen, ki maradjon. - Természetesen Tessa megy, Hardin marad. 

Ebben a kötetben végre több mellékszereplő háttér történetét is megismerhetünk. 
Több információt tudunk meg Zedről - Hardin egyik barátjáról -, és meg kell mondjam pozitívan csalódtam a karakterében. Kedveltem, kedveltem de mégis meg volt vele szemben - is - a három lépés távolság, most viszont rájöttem, hogy nem is olyan rossz arc, de félre értés ne essék, még mindig nem a szívem csücske. 

Miután elbuktunk. 3 - uma - Wattpad

A második könyv végén felbukkan egy igen fontos karakter, aki nekem - mily meglepő - nem éppen a kedvenceim közé sorolható. Viszont egy elég létfontosságú karakterről beszélünk, de még így se tudtam megszeretni. Most biztos kíváncsiak vagytok ki is ez az ember, de nem lövöm le a poént - ezzel pedig arra szeretnélek titeket ösztönözni, hogy olvassátok el, ha felkeltette az érdeklődéseteket (bármelyik könyvet!!). 

A többi résszel egyetemben, ami számomra unalmassá tette a sztorit az a folytonos veszekedés volt. Oké, Tessa és Hardin kapcsolatára nem igazán lehet mondani, hogy boldog és kiegyensúlyozott, viszont nekem már a harmadik rész után tényleg nagyon sok a folytonos konfliktus. 


Értékelés: 7/10
Ha normálisan és röviden össze kéne foglalnom a könyvet, akkor azt írnám bele, hogy tele van fordulatos, bosszantó, vicces, és romantikus részekkel. Tehát minden olyan tulajdonsága megvan, ami egy jó könyvhöz kéne. Viszont ott van a De, ez a de pedig a folytonos veszekedés. Hiszen egy veszekedés, és kibékülés körülbelül 7 0 oldal, ami azért valljuk be, erre kicsit sok. Én értem, hogy az ő kapcsolatuk ilyen és sose volt egyszerű és soha nem is lesz, de ez már így egy kicsit tényleg sok volt.

Idézetek a könyvből: 

Angliában még a víz is jobban néz ki.


Nem szeretem az új dolgokat, sőt, kifejezetten félek tőlük. Akkor érzem biztonságban magam, ha mindent az irányításom alatt tarthatok, ezért mindig részletesen kidolgozott tervekkel szoktam belépni egy új környezetbe.


– Mi vagyunk a legkevésbé romantikus szerelmespár az egész világon, azt ugye tudod?


Nem tudom, mennyit tudok még elviselni, mielőtt összeomlok.


– Rendben. Gondoltam valami… feketére – mondom, és lopva Hardinra nézek.
– Hardin lelke! – vágja rá Landon, mire felnevetek.
Hardin kinyitja az egyik szemét, és Landon felé tartja a középső ujját.
– Eltaláltad! – kiáltom kuncogva.
– Nem fognátok be, hogy aludhassak egy kicsit, a fekete lelkemmel? – szólal meg Hardin lehunyt szemmel.


Letöltés: 



A következő bejegyzés: Kalapos Éva: D.A.C. 4.rész - Nem gyerekjáték 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész