Kiera Cass: The Heir - A koronahercegnő - A Párválasztó 4.rész

– Akkor Eadlyn kirostálhatna az első napon.
– És hová küldjelek? – tudakoltam. – Hiszen itt vagy itthon.


A könyv tartalma: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmazhat! 

35 ​UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.
Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.
Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.
Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.

HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT ÉDESANYJA NYERTE EL A KORONÁT.
ELJÖTT VAJON AZ IDEJE ANNAK, HOGY EADLYN HERCEGNŐ IS RÁTALÁLJON AZ IGAZ SZERELEMRE?

KIERA CASS a New York Times listavezető bestsellerírója, a Párválasztó-sorozat és a The Siren szerzője. A Radford University diákja volt, jelenleg családjával a virginiai Christiansburgben él. Kiera életében megközelítőleg tizennégy fiút csókolt meg. Egyikük sem volt herceg. Könyveiről, videóiról és sütiszeretetéről az olvasók a www.kieracass.com oldalon tudhatnak meg többet.

Kelly és Lupi olvas: Kiera Cass: The Heir - Koronahercegnő ...

Kritika: 

Irtózatosan vártam már, hogy végre beszerezhessem ezt a kötetet. Mondjuk őszintén szólva, kicsit tartottam tőle, ugyanis nem hittem, hogy a trilógia után lehet e valami sokkal jobb. Nagy meglepetésemre mégis azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb Párválasztó kötet került a kezembe.Konkrétan elaléltam attól a szuper élménytől, amit Kiera Cass prezentált előttem. Nem tudok, és nem is akarok belekötni a könyvbe.

A sztori húsz évvel azután játszódik, hogy Maxon és America elfoglalta az őket megillető trónt, és mondhatni ezzel elindítottak egy új sorozatot a sorozaton belül. A főszereplő immáron a királyi család legidősebb gyermeke, Eadlyn hercegnő. Az erős és akaratos, sokszor önző lánynak most helyt kell állnia a Párválasztón,  miközben az országot belső harcok dúlják, hiszen ahogy várható volt, nem fogadta mindenki kitörő örömmel a kasztok eltörlését. Természetesen az egészet a háta közepére sem kívánja. 

A könyvet pont ezért szerettem a leginkább. Végre nem egy tökéletes főhősnővel találtam szembe magam. Eadlyn teljesen tisztában van a hibáival, csak sokáig úgy gondolja, ezek ellen nem kell semmit sem tennie. 
sokszor beképzelt, nagyravágyó, idegesítő, miközben nem mindig képes megérteni mi is a baja a környezetének a viselkedésével. Alapjáraton kedves, érzékeny és tisztességes, de emellett annyira emberi és esendő. 
Úgy gondolom teljes mértékben lehet azonosulni a karakterével, hiszen ő sem tökéletes -, mint ahogy senki sem -, csak egy ember akinek megannyi jó tulajdonsága van, mint rossz, de azon küzd, hogy a rosszakból is jót faragjon. 

A koronahercegnő – Könyvespolc

Nagyon érdekes volt az is, hogy most nem egy herceg, hanem egy hercegnő áll a Párválasztó középpontjában. Oda meg vissza voltam Eadlyn gondolataitól, és annyira sajnáltam őt, amikor szóba került a női egyenjogúság hiánya, és másként ítélték őt meg ugyanazokért a tulajdonságaiért, amiket egy férfiban tisztelnének.
Le a kalappal az írónő előtt, hogy elő mert hozakodni ezzel a témával, ami napjainkban is elég nagy, és -szerintem- megvetendő probléma. Jó a regényekben ilyenekről olvasni...

Könyvkritika: Kiera Cass – A Koronahercegnő

A történet íve viszont kifejezetten izgalmasan lett felépítve. Folyamatosan érkeztek az újabbnál újabb információk, egy csak derültek ki a dolgok a srácokról, és a palota népéről egyaránt. Mint az előző trilógiában, ebben sem volt semmi lassítás ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. 

Számomra kifejezetten eseménydús volt a történet, még annak ellenére is, hogy nem mindig történt olyan nagy volumenű dolog.Ettől függetlenül mégsem unatkoztam olvasás közben, egyszerűen hajtott a régi és új karakterek megismerése, és egyre kíváncsibbá tett maga a Párválasztó is, a randevúk, a hercegnő változása, és a frappáns beszólások. 

Nagy előnynek tartom még azt is, hogy egyszerűen nem lehet tudni, hogy ki lesz a győztes. Korábban teljesen egyértelmű volt kit választ America - vagy Maxon -, itt viszont nem lehet száz százaléra megmondani, hogy akkor most Kile, vagy Fox, esetleg Henri vagy Erik a biztos befutó. 
Ezek miatt az apró dolgok miatt, izgalmas a kötet, mert az egyik fő kérdésről nem hullott le a lepel, és ettől persze csak még inkább várom, hogy megkaparinthassam a következő részt is. 

Emellett persze azért is izgalmas a régi rajongóknak a kötet, hiszen nem egy szereplő megjelenik az előző trilógiából, és rengeteg utalás is érkezik az előző részekre. 
Kiera mégis okosan csinálta, hiszen aki nem ismeri az előző három részt, az is biztosan élvezni fogja a Koronahercegnőt, de persze a széria rajongói - mint ahogy az előbb is említettem - se maradnak kikacsintások nélkül,  no meg persze  somolyoghatnak, hiszen ütős kis titkok tudói a szereplők hátterét illetően.

Értékelés: 9.8/10 
Maximálisan élveztem az egészet. Remekül szórakoztam rajta,  nem kevés értéket adott át. Eadlyn egyedi hősnő, akivel türelmesnek kell lenni, hogy igazán megérthessük és megszerethessük. Érdemes megadni az esélyt.

Kiera Cass: The Heir (A koronahercegnő) - Deszy könyvajánlója ...

Idézetek a könyvből: 

– A barátja vagyok. Amennyiben szüksége lenne egyre.
Oly egyszerű szavak, mégis annyira elképesztően nagyvonalú ajánlat.
– Jobb barátot elképzelni sem tudnék.


A zsebébe nyúlt, és előrángatta belőle azt a látványosan förtelmes nyakkendőt. – Úgy gondoltam, ha rossz napod volt, akkor kivihetnéd a kertbe, hogy felgyújtsd. Így valami olyasmin tölthetnéd ki a haragod, ami nem tud sírni. Ellentétben Leelanddel.


Az ajtó mellett táblácska hirdette, hogy a helyiség neve voltaképpen „Newsome Könyvtár”, de senki sem nevezte így, legfeljebb anya néha-néha.


A konyháról az jutott eszembe, hogy olyan, mint valami tudós laboratóriuma, csak éppen étellel van tele.


Csakhogy te nem emiatt utálod annyira Camille-t. Azért nem szereted , mert ő az egyetlen személy , aki elválaszthat bennünket egymástól.

Letöltés: 

Képtalálat a következőre: „a koronahercegnő pdf”
A következő bejegyzés: J.K.Rowling: Harry Potter és a Félvér herceg 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész