Mani Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra

 Négy láb rossz, négy kerék jó.

A könyv fülszövege: 

Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…

Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerű ReadySet dobosa.

Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…

Ajánló/Kritika: 

Valljuk be őszintén, hatalmas klisé az, amikor egy sztár beleszeret egy tök átlagos fiúba/lányba, de őszintén, ki ne szeretné ezt.?
Már a címből teljesen egyértelmű, hogy ez itt sem lesz másképp, a karácsonyi háttér pedig csak egy kis ráadás -,de mivel december van és lassan itt a karácsony, úgy gondoltam jó ötlet elhozni ezt az ajánlót. 

Aki már olvasta a Segítség YouTube-sztár lettem! című könyvet, neki már ismerős lesz egy két helyzet, vagy karakter, hiszen a már megismert banda dobosa lesz ennek a könyvnek a főszereplője, de ettől függetlenül ez egy teljesen totál különálló történet. - Hasonló az előző bejegyzéshez, ahol szintén egy másik történet karakterei is megelevenedtek. 

Ahogy már pedig az előbb említett könyvben láthattuk, Marni nagyon ügyes abban, hogy olyan helyzeteket teremtsen, ahol a karakterei cikibbnél cikibb szituációkba keverednek. És természetesen ebben a könyvben sincs ebből hiány, rengeteg helyen volt, hogy felnevettem. Szóval humorból nincs hiány, és nem csak a helyzetek miatt, hanem Dominic és Holly beszélgetései is mindent visznek, ugyanis a lány egyáltalán nem fél visszavágni a fiúnak, Dominic pedig őszintén szólva nem az a barátságos fajta. Viszont így, hogy minden idejüket kénytelen kelletlen együtt töltik elég jó kis párbeszédeknek lehetünk tanúi. 

Nyilván már az elején teljesen egyértelmű, hogy ők ketten márpedig összejönnek, ez nem is alakulhat másképp, de persze odáig vicces és rögös út vezet. 

Értékelés: 8/10
Vicces, kellemes kis olvasmány ez a maga módján, számomra viszont helyenként összeszedetlen volt, vagy esetleg nem volt eléggé kidolgozva az adott jelenet, ettől a kis hibától eltekintve viszont végig nagyon jól szórakoztam. 

Idézetek a könyvből: 

Már ha lehet egy bolhás kóbor macskának kisebbrendűségi komplexusa az oroszlánnal szemben.


– Mi folyik itt, Holly? – morogta. – Azonnal áruld el!
– Nagyapa…
Nick közbevágott, mintha ott se lennék.
– Holly meg én együtt járunk. És szándékaim az unokájával kapcsolatban tisztességesek…túlnyomórészt.


– Már majdnem megvagyunk. Milyen színű a szeme?
– Hát… – Jézusom, még ezt se tudom! – Hát olyan szemszínű… valamilyen normális.


Nem kért engedélyt, amikor felbukkant, és most, hogy hozzászoktam a társaságához, felszívódik.


Egy pillanatra teljesen megfeledkeztem arról, hogy ez a lány egy két lábon járó katasztrófa, aki a dalainkat gyilkolja zuhanyozás közben, és pokollá teszi az életem.

Letöltés: 



A következő bejegyzés: Colleen Hoover: Velünk kezdődik


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész