Colleen Hoover: Velünk kezdődik - Velünk véget ér 2.rész

 Arra jutottam, hogy néha a legnehezebb döntések vezetnek a legjobb kimenetelhez.


A könyv fülszövege: 

Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el.

Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A csaknem két külön töltött év után Lily fellelkesül, hogy az idő most az egyszer az ő javukra játszik, és azonnal igent mond, amikor Atlas randevúra hívja.

Ám lelkesedését csírájában fojtja el a gondolat, hogy noha többé nem házasok, Ryle azért nagyon is része az életének, és gyűlölni fogja Atlas Corrigant, amiért jelen van a volt felesége és a kislánya életében.

A Velünk kezdődik ott veszi fel a fonalat, ahol a „lebilincselő, lüktető” bestseller, a Velünk véget ér elejtette azt. Egyre több részletre derül fény Atlas múltjából, és követhetjük a volt férjével hadakozó, közben pedig ismét az igaz szerelem lehetőségébe kapaszkodó Lilyt, mindezt olyan romantikával átitatva, amire csak Colleen Hoover képes. Az év legjobban várt folytatása!

Hagyd, hogy elrabolja a szívedet!

Ajánló/Kritika: 

Colleen Hoover az elmúlt évben hatalmas kedvencemmé vált - a Velünk véget ér című művével -. így már elég régóta azon vagyok, hogy mindent elolvassak tőle, így most, hogy CoHo megírta az egyik kedvenc könyvem folytatását, nem volt kérdés. hogy melyik regényével folytatom az olvasást. És bár hiába féltem tőle. hogy vajon, hogy sikerül majd egy ennyire - számomra - tökéletes regény folytatása, teljesen élvezhető és szerethető művé vált, amelynek minden oldalát élveztem -, csak úgy, mint az elsőnek. 

A TikTokon még mindig az egyik legsikeresebb könyvnek bizonyul, hiába éri rengeteg vád azzal kapcsolatban, hogy nem adja át igazán azt, hogy milyen egy bántalmazó kapcsolat. 
Személy szerint ezzel egyáltalán nem értek egyet, mert már számomra az első részben átjött minden, és Hoover most is hozott pár olyan jelenetet, ahol Lily megmagyarázza magának Ryle viselkedését, emlékezteti magát arra, hogy nem ő a hibás. Úgy érzem az első résszel is, és a folytatással is hatalmas erőt ad az olvasóknak. 

Egyébként a bántalmazó kapcsolat révén; személy szerint az első rész után rengetegszer gondoltam Lily és Ryle karakterére, és, hogy vajon hogyan oldják meg a gyermekük közös felügyeletét, mi lehet Atlassal. És láss csodát "hirtelen" megérkezett egy folytatás, amelyben Hoover nagyon érzékletesen adta át mindennek a nehézségeit. Rengeteg fontos jelenetet nyújtott ismét az írónő, mint például amikor Marshall a lépcsőházban vigasztalta Lilyt. Apropó Marshall; nagyon örülök, hogy Alyssaval együtt ők is valamilyen szinten bele lettek vonva a történtekbe. 

Ryle karaktere is hatalmas változást kapott abból a szempontból, hogy az első résszel ellentétben mostmár egy szerethető tulajdonsága sincsen, ami most azt hiszem nagyon kellett, és sikeresen tudatosította az olvasóban, hogy itt és most kinek a viselkedésével van a probléma. 

Na de Atlas... Ő ismét maga volt a megtestesült tökély. Imádtam minden egyes tettét, és az ahogyan a Lilyvel való kapcsolata alakult elképesztően kellemes érzést keltett bennem olvasás közben. Rengeteg édes és romantikus jelenettel szolgált az írónő, mindig sikerült megmosolyogtatnia, és az egész történet alatt szurkoltam, hogy minden rendben legyem kettejük között. 
Atlas karaktere is ismét kapott egy külön szálat, aminek olvasása szintén izgalommal töltött el, és végig érdekelt mi lesz a kalandjának vége. Azt hiszem szükség volt rá, hogy végre ő is rendbe tehesse a saját múltját és fejlődjön. 

Értékelés: 9/10
Ismét egy tökéletes könyv Hoover tollából. Rengeteget gondoltam arra, hogy vajon milyen lehet egy folytatás, bár őszintén annyira nem vágytam rá, hogy CoHo írjon egyet, de most, hogy elolvastam azt érzem ennél szebb befejezés nem is lehetne. 

Idézetek a könyvből:

– Rajzolhatok egy csemetét két apró ágacskával. Az enyémmel és a tieddel. Kettesben leszünk a vadizsír, aprócska családfánkon,azon,ami velünk kezdődik.


Talán az, hogy a szerelem múlását rossz dolognak találjuk, pusztán nézőpont kérdése. Mert számomra a gondolat, hogy a szerelem véget érhet, azt jelenti, hogy valahol létezett.


Van az a veszélyes vélekedés, miszerint a családnak együtt kell maradnia, csak azért, mert család.


– Vihetlek a hátamon.
Rám néz, és nevet, mintha viccelnék.
– Meg akarsz lovacskáztatni?
– Aha, fogd a cipőd!


Meg fogom tenni a tőlem telhetőt, de ez minden, amit tehetek.

Letöltés:



A következő bejegyzés:
 meglepetés:) Februárban ismét érkezem.:)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész