Ava Corrigan: Tündérösvény - Végzet: A Winx Saga 1. rész

 Csak mert valaki azt hiszi, hogy helyesen cselekszik, az még nem lesz igaz.


A könyv fülszövege: 

A ​nagy kedvenc Winx Club rajzfilmsorozat merész, új feldolgozása!

Az Alfea Nemzetközi Iskolába a Másvilág minden részéből érkeznek diákok, hogy tanuljanak, erősebbé váljanak és felfedezzék, miként uralhatják a képességeiket. Az iskola kastélyába érkező öt idegen lány egy szobába kerül.

AISHA mindig túlteljesít. A víz feletti uralmát minden diáktársa irigyli.

TERRA esetlen, de jólelkű. A természet feletti hatalma váratlanul érheti ellenfeleit.

MUSA magának való, befordul, hogy az elméjét ne borítsák el a körülötte lévők érzelmei.

STELLA egy hercegnő – igen, valódi hercegnő –, akinek a fény feletti hatalma inspiráló, ugyanakkor félelmetes is.

És ott van még BLOOM: a kívülálló, az emberi világból érkezett lány, akinek a tűz feletti hatalma csaknem elpusztította a családját.

Ők mind csak azt akarják, amit minden más tini… megismerni önmagukat. Barátokat szerezni. Beilleszkedni az új iskolában. Ám amikor egy ősi, rég legyőzött gonosz erő ismét felüti a fejét a kastély falain kívül, az öt lány rákényszerül, hogy próbára tegyék erejüket. És felfedeznek egy olyan titkot, amely alapjaiban renget meg mindent, amit a Másvilágról és önmagukról tudtak.

Regény a Netflix Végzet: A Winx Saga első évadának történetéből, tele bónuszjelenetekkel és a szereplők eddig ismeretlen sorsával.

Fald be, és élvezd a mágiáját!

Ajánló/Kritika: 

Mivel régebben az egyik kedvenc mesém volt a Winx Club, ahogy pedig a Netflixes sorozat is kijött - ami szintén hatalmas kedvencemmé vált, és nagyon szorítok, hogy mégis csak legyen 3.évad - így nem volt kérdés, hogy a könyvet is muszáj elolvasnom. - Egyébként aki még nem olvasta el, de tervben van, és Moly-on is szeret jelvényeket szerezni, mindenképp jelentkezzen Július végéig a kihívásomra: Moly kihívás . És mivel mindkét sorozat a kedvenceim közé sorolható, nem kérdés, hogy mekkora elvárásokkal indultam neki. És egész kis szórakoztató YA regény lett belőle. :)

Bloom, a sorozat - szerintem - leginkább főszereplője kívülállóként érkezik a tündérek világába, így az olvasó is vele együtt fedezi fel ezt a varázslattal teli világot és tanulja meg annak szabályait. Persze ettől függetlenül nem igazán lehet eredetinek mondani, hiszen biztos vagyok benne, hogy már majdnem mindannyian olvastunk olyan könyvet, ahol egy lány bekerül egy tök új világba, barátokat szerez, megjelenik a hatalmas ellenség, találkozik a tündérfiúval, akivel egyből hatalmas az összhang és a kémia, satöbbi satöbbi. Viszont mégis annyira összepasszol benne minden, hogy számomra nem is hiányzott az eredetiség, fontosabb volt, hogy mennyire jól szórakoztam olvasás alatt.

Természetesen a cselekmények haladására sincs panasz, folyamatosan pörögtek az események, egy perc megállás sem volt, mindig történt valami. És mivel semmi mélységes téma nincs a könyvben, és azért a kidolgozottsága sincs a toppon, ez kellett is a könyvnek, és így merengeni sem értem rá a hülye kérdéseimre, mint például, hogy a fiúknak miért nincs varázserejük?, simán csak olvastam tovább, mert nem engedett mást a könyv. 

És ha már megemlítettem a varázserőt és az elején magát a mesét, maga a világ volt az, amin keresztül számomra teljesen lejött, hogy az egésznek az alapja egy aranyos kis mese. Viszont, ha ezt is elkezdeném piszkálni, nyilvánvalóvá válik, hogy az írónő ebbe se ment bele igazán, inkább csak említi a királyságokat amik léteznek, és inkább megmarad a történet iskolán belül és az azt körülvevő erdőben. 

Viszont ott vannak a karakterek, akikbe ténylegesen sok erőt fektetett. Minden karakter nagyon jó érzékkel lett megalkotva, mindenki kapott valami pluszt a karakterének, és ami külön jó pont, hogy senki sem fekete-fehér. Persze ott van Bloom és Sky akire semmi rosszat nem lehet mondani, még akkor se ha akarnék, ők tényleg tipikus hős karakterekre sikeredtek. És természetesen ott vannak a gonoszai is, mint például Rosalind aki szerint az ok nélküli gyilkolás nem bűn. De vannak igazán érdekes karakterei is. Az egyik ilyen számomra Riven. Látszik a fiún, hogy nem akar rosszat senkinek, mégis majdnem mindig rosszul cselekszik, vannak kisebbrendűségi érzései amiket lázadással párosít, és biztos vagyok benne, hogy sokkal több áll a viselkedése hátterébe, mint amit az írónő ebben a kötetben megírt - így remélem lesz folytatás, hisz' nagyon szeretném megismerni még jobban ezt a srácot.  

Értékelés: 8,5/10
Összességében egy aranyos, szórakoztató, csajos könyvről van szó. Hál istennek a szerelmi száll nem uralja - annyira - a könyvet, mint amire számítottam - bár így is vannak benne csöpögős részek -, így, mint fantasy regény szerintem elég jól megállja a helyét. 
Sok helyen vettem észre hasonlóságot a sorozat és eközött, de ezt annyira nem tekinteném hibának, inkább megint csak az eredetiség hiányát említeném. 
És mivel semmi mély tartalom nem szerepel benne, így a szórakozás is 100%-ig garantált, vagyis egy kis kikapcsolódásra teljesen alkalmas. 

Idézetek a könyvből: 

– Mindent helyre akarok hozni, mert ezt várják tőlem! – folytatta immár hevesebben. – Mert ha másokat helyrehozok, nem kell azzal foglalkoznom, hogy én magam mennyire össze vagyok törve.


– Jobb vagy annál, mint amilyennek hiszed magad, Stella – felelte halkan, aztán magához húzta és a karjába zárta a lányt.


– Az mi? – kérdezte
– Könyvnek nevezik – kerekítettem el a szememet. – Aggasztó, hogy nem ismerted fel, de…


Minden kudarc egy lépéssel közelebb visz a sikerhez!


– Lehet mentegetőzni, ameddig csak akarsz, de nem hazudhatsz azoknak, akik fontosak neked – vágott vissza Terra acélos hangon. – Akik tényleg számítanak.

Letöltés: 



A következő bejegyzés: Stephanie Garber: Legendary 




Megjegyzések

  1. Szia! Elolvastam. Nagyon tetszett 🥰 Esetleg meg tudnád nézni megvan-e a második rész pdf.ben?🥺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, úgy láttam a második rész még nem jelent meg, de amint valahol megtalálom olvasom, és töltöm is. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész