Erin Watt: A Royal család 3.rész - Cifra palota

 – Te vagy Easton Royal. Korlátlanok a lehetőségeid.


Review: Twisted Palace by Erin Watt

A könyv fülszövege: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Halálos ​ellenségekből váratlan szövetségesek?

Két fiatal mindent megtenne azért, hogy megvédjék, ami számukra a legfontosabb.

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.

Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.

Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.

Talán igazuk van.

Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

Az elsöprő sikerű Papír hercegnő és Megtört herceg folytatása.


Twisted palace by Erin Watt

Kritika spoilerrel az előző kötetből: 

A Megtört herceg áprilisban nálam jött, látott és győzött,, én pedig még nagyobb Royal rajongóvá váltam. Így hát elképesztően nagy boldogság volt ezt a kötetet - is - elolvasni. A könyv a többihez hasonlóan ugyancsak egy izgi szappanopera, és a lehető legjobb szórakozás. 

A sztori ott folytatódik, ahol az előző abba maradt,  Brooke halála miatt Reed börtönben ül, Ella apja visszatér, ezek által pedig minden megváltozik a Royal palotában. Értelemszerűen a kötet fő kérdése az, hogy vajon ki is lehet a gyilkos, vajon Reed megússza a börtönt, és hogyan alakul majd Ella kapcsolata az édesapjával.? 


Nem vagyok egy igazi, vérbeli krimi rajongó, de most azt kell mondjam, Erin Watt gyönyörűen megoldotta a rejtélyt. Ugyanis az egész kötet alatt végig az járt a fejemben, hogy ki is lehet a gyilkos. A gyanúsítottak listája pedig egyre csak nőtt, amikor pedig már azt hittem, hogy kitaláltam, és teljesen biztos voltam benne, akkor csak jött egy másik szereplő, és így tovább... A végső megoldás pedig mindent vitt. 

Aztán ott van még Ella és Reed, akiknek a kapcsolata ebben a kötetben bontakozik ki a leginkább. Egyszerűen imádtam ahogy küzdenek egymásért, leginkább pedig azt, ahogy Ella küzd a fiú szabadságáért.  A kötet egy része pedig igazán fájdalmas volt, hiszen végig ott lebeg a fiú feje felett a börtön veszélye. De még így is fantasztikusan átjött, hogy mennyit jelentenek egymásnak, és mit meg nem tesznek, hogy a másik a legjobbat mutassa. 
Jó példa erre, hogy még Ella menekülne, addig Reed harcol, és a lányt is erre bátorítja, miközben ő maga sem tudja, hogy mi is lesz a vég kifejlet, így a lány támogatására szorul. Vagyis, kölcsönösen támogatják egymást - mindenben. Apropó Reed, nagyon sokat változott a lány szerelme mellett. Végső soron pedig erről a legjobb olvasni: amikor a szerelem miatt mindkét fél jobb ember lesz. 

Review: Twisted Palace by Erin Watt

Aztán...
Milyen érzés lehet, amikor a halottnak hitt apád felbukkan? Ez úgy gondolom, teljesen kimaxolta a kötetet, de végül más irányba, mint ahogy azt előzetesen hittem. Steve ugyanis maximálisan “apa-üzemmódra” kapcsolt, és ez a túlféltő viselkedés annyira édes volt tőle-, mondjuk néhol kicsit idegesítő volt. Szerettem ezt az apa-lànya kapcsolatot, hiszeb olyan törékeny volt, és gyengéd, még akkor is, ha érződött, hogy hány sebből is vérzik ez az egész. Ami viszont a legjobb volt, és a legjobbat eredményezte az a lányokkal való beszélgetés a mosdóban. Az a jelenet mindent vitt, és biztosan nem jött volna össze, ha Steve nem bukkan elő. 

Amit még igazán szerettem, az az, hogy a sorozat milyen szépen bánik a mellékszereplőivel. Hús-vér emberek, sok sok karakterfejlődéssel. Nem semmi például, hogy az első kötet óta Easton hova jutott el. 
Aztán ami még nagyon tetszett, az Val és Wade kapcsolatának alakulása, imádtam átélni a főhősök szemén át. 
A negatív karakterek közül nem szeretnék senkit kiemelni, inkább csak annyit mondok, hogy mindenki okozhat meglepetést. 😉 


Értékelés: 10/10
Úgy gondolom a sorozat legjobb kötetévé vált a Cifra palota. Tele volt jó ötletekkel, kidolgozott karakterekkel, a romantika pedig ezerrel tombolt Ella és Reed között. A kötet végén most nem volt függővég, de még így is alig várom, hogy elolvashassam a következő részt. 


Erin Watt - Twisted Palace (Cifra palota)

Idézetek a könyvből: 

Miért érzi mindig mindenki úgy, hogy ígértet kell nekem tennie? Nem is tudják, hogy azokat úgyis folyton megszegik?


– Jaj, istenem! Ez óriási! – préseli ki magából vihogva. – Alig várom a következő részt, amikor terhes leszel, de nem fogjuk tudni, hogy Reedtől vagy Eastontól.
– Amikor már kezdem azt hinni, hogy emberi lény vagy, mindig elrontod azzal, hogy kinyitod a szádat – vetek rá lesújtó pillantást.


– Csak vicceltem – motyogja.
– Szarok a vicceid. Remélem, apukád már intézett neked valahol egy állást, mert el se tudom képzelni, hogy a kis agyad túlélje az egyetemet.


Erősítést kérek – üzen a rádión keresztül Cousins. – Öt Royal van itt, vérszomjas állapotban.


Ez a ház képtelenül hatalmas és képtelenül gyönyörű, de annyira
elcseszett benne mindenki! Beleértve engem is.
Azt hiszem, tényleg Royal vagyok.

Letöltés: 

Könyv: Cifra palota (Erin Watt)


A következő bejegyzés:  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7.rész - Útvesztő 

Megjegyzések

  1. Szia. Nagyon szeretném elolvasni.
    Létsziii eltudnàd küldeni nekem pdfbe a fanny.1005cv@gmail.com ra.🖤 Vagy esetleg egy meghívót az oldalhoz. Köszönöm 🖤🖤🖤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Frissítettem a linket, de emailben is elküldöm! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész