Leiner Laura: Bexi sorozat - Illúzió

Na menjetek a francba – dőlt hátra Márk. -Ne szívassatok már, BAZ megyében mindenki ki van gyúrva, és a téli hónapban félmeztelenül pakol bálát meg gombászik?

Tartalom

Képtalálat a következőre: „leiner laura illúzió képek”Vigyázat! Cselekményleírást tartalmazhat! 
Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…


Véleményem: 

Ismét egy sorozat  amit imádok. Imádtam az SzJG-t, az IOV-ot, vagyis inkább az összes könyvét. Most pedig (ha nem is ebben a sorrendben, de az ajánlókban igen) a Bexi-sorozat van terítéken, méghozzá az Illúzió. 

Laura az egyik kedvenc magyar íróm a fantasztikus stílusával, a könyveivel, és mindennel együtt. Elképesztő milyen regényeket képes írni a fiatalok nyelvén. 




Ahogy már az első könyvekből megtudhattuk Budai Rebeka nem egy átlagos tini, hanem egy dalszerző, énekes. Tele van a naptárja fellépéssel és meghívásokkal, azt se tudja hol áll a feje, bár a nem mindennapi menedzsere - Körte -, és a barátai segítik mindenben amiben csak tudják. 
Ahogyan az előző könyvekben tapasztalhattátok, ennek a résznek is csattanós véget szánt az írónő. 

Nagy Márk pedig hozza a megszokott egoista stílusát. Nem szeretne Beki közelébe menni, de amikor Körte felhívja, hogy alkotói szabira megy, egyből rohan elköszöni. Mi ez ha nem szerelem? :D Aztán persze megtörik a jég a gerle pár ismét beszélgeti kezdenek. 

Amikor Beki elzárkózik a világtól, természetesen nem áll meg az élet, a Hullócsillag az ország legfelkapottabb száma lesz, és szép lassan betekinthetünk abba, milyen is egy felkapott énekes élete a rivaldafényben. 
Képtalálat a következőre: „leiner laura illúzió képek”De közben persze nem csak a jó oldalt, de a rosszat is elénk tárja az író. De nem csak a sztárság rossz és jó oldalát ismerhetjük meg, hanem egy másik menedzser is, egy nagy szájú csellistát, és egy újabb Geri agyszüleményt is. 



Összességében egy fordulatos, tipikus LL könyvet olvashatunk. Nagyon imádtam mind a történetet mind az új szereplőnket - Daniellát -, és magát Leiner Laurát is. De ezt már mondtam. 



Idézetek a könyvből: 

"Minden ember életében vannak olyan meghatározó pillanatok, amikor kicsúszik a kezéből az irányítás, és tehetetlenül nézi, ahogyan süllyedni kezd a világa."



"A szerelmi bánat, összetört szív, álmatlanság, étvágytalanság és lidérccé válás teljesen hétköznapi dolog egy tizenhét éves lány életében, ezen mindenki átesik, mert az élet rendje az, hogy tizenévesen az embernek fáj. Általában minden."


"Fogalmam sem volt, hogy mennyi ideig ültem az általam kipárnázott komódon a sötét szobában, hányszor néztem meg Márk fotóját a telefonomon, vagy hányszor mentem le lábujjhegyen a konyhába üdítőért, és azt sem tudtam, milyen rekordot döntöttem meg Damien Rice 9 Crimes című dalának a folyamatos lejátszásával, de valamikor hajnal lett, én pedig az ablaknál ülve megláttam a hófehér tájat, a fák ágain nehezedő havat és a sűrű erdőt, ami a lakóházak mögött húzódott."
Képtalálat a következőre: „leiner laura illúzió képek”


"Bárcsak kevésbé fájna, hogy ennyire beleestem ebbe az egoista hülyébe."


"A legjobb barát néha kegyetlenül őszinte, néha rávilágít a hibáinkra, sőt, néha ő meri egyedül kimondani, amit hallanod kell. De az is biztos, hogy a legjobb barát az, aki elsőként áll majd ott, hogy felkaparjon a földről, miután hibát hibára halmoztál, és nem fog szólni egy rossz szót sem. Akkor már csak támogat."


"A taxis a mellette ülő Bogyóra nézett, majd hátra ránk. Túl sokan voltunk.
– Nem tudok elvinni öt személyt – közölte.
– Az egyikünk nem ember – hajolt előre Pepe.
– Mi van? – kérdezte a taxis megdöbbenve.
– Ő itt Puding. Mesterséges intelligencia – magyarázta.
– Na ne mondd – dünnyögte a taxis."


Képtalálat a következőre: „illúzió leiner laura”
Illúzió
Bocsi, hogy ilyen rövid bejegyzés lett, néha kell ilyen is. De legközelebb ígérem bepótolom. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész