Blanka Lipinska: 365 nap

 …az életben minden valamiért történik.


A könyv fülszövege: 

A botrányos NETFLIX sikerfilm alapjául szolgáló regény.
Egy fiatal nő egy vonzó és kegyetlen maffiafőnök áldozatául esik, aki miután elrabolja, egy évet ad neki, hogy beleszeressen.
Az erotikus jelenetekkel tarkított romantikus regény Lengyelországban több mint félmillió példányban fogyott alig pár hónap alatt, a film pedig majdnem minden országban vezette a NETFLIX nézettségi TOP listáját.
18 év alatt nem ajánlott, erősen erotikus tartalom!


Ajánló/Kritika: 

Be kell vallanom, ez volt az a könyv amely hallatán a legnagyobb ellenállás alakult ki bennem, hogy a kezembe vegyem és elolvassam, de most is győzött a kíváncsiság.
A film több, mint egy éves, már a második része is nagy port kavart a Netflixen, a vélemények ugyanolyan megosztóak, mint a Da Vinci-kódnál (09.21.), vagy akár A szürke ötven árnyalatánál, így muszáj volt nekem is élni a lehetőséggel és meglesni mire is van ekkora felhajtás. ( Itt megjegyezném, hogy a következőkben olvasott véleményemtől eltérően folytatni fogom a történetet, mert ha már elkezdem, érdekel mi lesz a legeslegvége ennek az egésznek.) 

Biztos nagyon sokan tudjátok, hogy adott nekünk egy félistenként kinéző Massimo, aki az istentől maffiafőnöknél távolabb sem állhatna, nem mellesleg egy hatalmas nőcsábász. És hát minden ellenérzés és negatív kép ellenére ő ennek a könyvnek az álom pasija - bevallom, voltak pillanatok amikor én se bántam volna ha elrabol :D -, szegénynek csupán annyi a hibája, hogy elrabolta a semmit sem sejtő Laurát, és arra kényszeríti, hogy vele maradjon, majd szexeljen vele, aztán pedig majd lesz ami lesz. 
Itt jön a csavar, hisz biztos sokan ti is azt gondoljátok/gondoltátok, mint én, hogy akkor itt majd rengeteg akció lesz, sok szökési kísérlet, mert hát egy józan ésszel rendelkező nő ezt mégse tűrné el olyan nagyon könnyen, és biztos próbálkozna a szökéssel, na de Laura! Laura egyáltalán nem ilyen. Miért is lenne? 
Már eleve egy halál unalmas kapcsolatban élt, neki csak felpezsdítette az életét az, hogy valaki elrabolja, annyit szexelhet amennyit csak akar, élete szerelme is felbukkan, elhalmozzák drágábbnál drágább ajándékokkal, cserébe pedig csak egy-két megaláztatást kell eltűrnie, egy belé ültetett nyomkövetőt és még megannyi ilyesmi apróságot. 
A karaktere egy tipikus buta nő, aki mást se tud hajtogatni, csak, hogy egyedül is képes magáról gondoskodni, viszont mégse tesz ennek érdekében kb. semmit, így semennyire se tudtam sajnálni a helyzete miatt. Röviden összefoglalva egy olyan karakter akit szívesen fejbe csapnék. 

A 365 nap telik, az oldalak olvastatják magukat, ők pedig mindenhol csak szexelnek. Utaznak és szexelnek, vásárolnak és szexelnek, buliznak majd sezxelnek, üzleti tárgyaláson vannak és szexelnek, az idő pedig még mindig telik, de semmi említésre méltó nem történik. 

Nem vagyok prűd, meg kell hagyni, hogy a szexjelenetek izgatóak voltak, az egész könyv szókimondó és elképesztően pimasz, teljesen jogosan szerepel rajta a 18+ karika, de sajnos minden hangsúly a vad erotikára szegeződik és minden más elmarad. Semmi karakterfejlődés, semmi fordulat, semmi, csak a sok szex. 

Értékelés: 6/10
Összességbe véve egy ízig-vérig pornó regénnyel állunk szemben, aminek semmi irodalmi értéke nincs, viszont mégis nagyon sokat beszélnek róla - és szerintem fognak is még egy darabig -, de meg kell hagyni, hogy elég kirívó és nem mindennapi kis szerzemény. Viszont eddig nem esett szó róla. de Domenico nagy kedvencem lett. :)


Idézetek a könyvből:

– Ilyen egyszerű megölni egy embert?
– Ez sosem egyszerű, de ha van rá ok, leegyszerűsödik.


Számomra ideális férfi volt, egy alfahím, aki megóv és megvéd, de a világ számára kiszámíthatatlan és veszedelmes maffiózó.


A féltékenység gyengeség, és csak olyankor érzi az ember, ha úgy érzi, méltó ellenfélre akadt. Olyanra, aki legalább olyan jó, mint ő, vagy akár jobb is.


Tudom, mivel foglalkozik a pasid, ezért ne feledd: minél kevesebbet tudsz, annál jobban alszol.


– Ha provokálsz valakit, számíts arra, hogy a végén sikerrel jársz.


Letöltés: 



A következő bejegyzés:  Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem - Nyár-trilógia 1.rész





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész