Levy L. Smith: Dark Love 1.rész - A Leszármazott

 Egyetlen rossz döntés, és máris vége az életednek.

A könyv fülszövege: 

Tudod milyen, amikor kiderül, hogy nem az vagy, akinek képzeled magad? Ismered azt az érzést, amikor az életed fenekestől felfordul? Szerettél már bele olyan rossz fiúba, aki tényleg rettenetesen veszélyes.

Sandra Palmer az átlagosnál is unalmasabb életet élő fiatal lány. Kalandra vágyik. A Lakewood College meghívásának köszönhetően felcsillan a remény, hogy végre kiszakadhat a monoton hétköznapokból. Nem is sejti, hogy az intézményben sötét erők leselkednek rá. Azonban amikor az egyik iskolatársát megöli egy vámpír, a dolgok a feje tetejére állnak. Sandrának ki kell derítenie, hogy mi történik körülötte, és muszáj megtudnia az igazságot vérszívónak tartott szerelméről, Donnie-ról!

Ajánló/Kritika: 

Ha nem lett volna elég az Alkonyat, ismét itt egy vámpíros történet, egy "átlagos" lánnyal, és egy új sulival. 

Számomra már a könyv eleje is igen furcsa volt, ugyanis már az előszóban belecsöppentünk a történet "csattanójába", rögtön az elején lelepleződött, hogy mi is fog történni a főszereplő lánnyal - igaz, ez a könyv végén egyáltalán nem került említésre, így azt gondolom ez már egy másik rész cselekményét is előrevetítette -, így aki még nem olvasta a sorozatot, és nem szeretné előre tudni a történet egy csattanóját, nagyon ajánlom, hogy ne olvassa el az első oldalakat. 

De ha mégis elolvastad azt a pár oldalt, akkor bizony rá jössz, hogy először a történet végét ismerjük meg, aztán pedig hatalmasat ugrunk az időben - visszafele -, hogy megismerjük Sandra életét, ami egyébként is rendkívül zavarosnak bizonyul, és véleményem szerint nem is elég kidolgozott. De ez gondolom betudható a könyv rövidsége miatt vétett hibának, hiszen ilyen rövidke idő alatt elég nehéz egy komplett cselekményt kibontani, vagy esetleg a szereplőket jobban jellemezni.

Viszont a szerelmi szál... Na ez az a pont ami felett egyáltalán nem tudok elsiklani. 
Miután Sandra meghívást kap a Lakewood magán iskolába, ahol már az első naptól kezdve rémálmok gyötrik és csupa furcsa emberrel van körülvéve.
Aztán egyszer csak elkeveredik egy buliba, ahol találkozik Donnieval, akivel a találkozása szinte olyan volt, mintha már össze is jöttek volna. Az író egyszerűen nem engedte kibontakozni a szerelmüket, hogy megismerjük a két karaktert. Inkább összecsapta, és egyből belevágott egy olyan kapcsolatba, aminek alapok nélkül kábé semmi értelme nincs, hiszen elhamarkodott az egész, és már a második találkozásnál akkor a szerelem, hogy a végére már a fejemet fogtam. 

És ha már Donnie, muszáj a srác kapcsán megjegyeznem, hogy a vámpírlét is elég sablonosra sikeredett. Teljesen olyan, mintha a Vámpírnaplókat és az Alkonyatot kevernénk. Nem mehet be a házba, csak ha behívják, elég a napfényen, és még rengeteg sablonos vámpír-tény. 

Viszont, hogy valami jót is írjak, úgy gondolom, hogy a történet elképzelése jó. A koncepció meg van, egyszerűen csak a kivitelezés sikeredett borzalmasra. És pont ez a dolog lesz az ami miatt folytatni fogom a történetet. - Igaz, szerintem ez se most lesz. :D 

Értékelés: 7/10


Idézetek a könyvből: 

Anyukám szerint, ha egy férfi túl udvarias, akkor valami rosszban sántikál. Ez két dolgot jelenthet: anyu csak rosszindulatú pasikkal ismerkedett, vagy ezzel a jó tanáccsal is azt akarta elérni, hogy még távolságtartóbb legyek az emberekkel.


Számomra az otthon mindig a menedéket jelentette. A szobám az a hely volt, ahol el tudtam rejtőzködni a világ elől, és szerepek nélkül önmagam lehettem. Igaz, a magány az esetek többségében rettenetesen nyomasztó, ám megvan a jó oldala is.


Sosem értettem, miért kell az embereknek meghalniuk. Az élet nem ajándék, nem lehetőség, hanem egy nagy kicseszés.


Akkor lehet az embereken igazán látni, milyen sebezhetők, amikor az összeomlás határán állva megpróbálják tartani magukat.


A sorsunk kiszámíthatatlan. Sohasem tudhatod biztosan, hogy ki vagy valójában. Bármelyik pillanatban fenekestül felfordulhat az életed.

Letöltés: 



A következő bejegyzés:  Róbert Katalin: Halld a szív szavát 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész