Stephenie Meyer: Hajnalhasadás - Twilight saga 4.rész

De sokkal többet meg tudok mutatni neked, mint amennyit el tudok mondani.


A könyv fülszövege: 

Bellának döntenie kellett: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.
Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele, amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek.

A Twilight saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek minden titkára és rejtélyére.

Kritika/Könyvajánló: 


Már úgy gondolom, hogy nagyon érett ez a bejegyzés, úgyhogy úgy gondolom itt az idő, hogy ismét lezárjunk egy könyvsorozatot. 

!SPOILER VESZÉLY!


Ez előző részekkel ellentétben ez a könyv három részből áll. Az első és utolsó rész Bella a köztes rész pedig Jacob szemszögèből íródott, ez a vègső változtatás pedig nekem nagyon is bejött. A történet első felében rengeteg minden törtènik; mint például esküvő, terhesség - ami még sosem történt meg a vámpírtörténelemben. Így a nászútról az ifjú házaspár kénytelen volt hazatérni Forksba, ahol rengeteg történetet átnyálaznak, hogy kiderüljön mi is ez.

Annyi biztos, hogy senki nem élte még túl egy ilyen teremtmény születését. Bellának vért kell innia, hogy a magzat ne halljon éhen, ugyanis a gyermek félig ember, félig vámpír. Innentől kezdve pedig csak sodródunk az egész történettel. Megszületik a baba, megjelenik a volturi, Alice és Jasper felszívódik, Jacob nyüglődik Bella miatt… 

Saját véleményem szerint ez a könyv lett a történet csúcspontja, amekkorát az előző rész zuhant, ezt most akkorát ugrott. Hogyha elvonatkoztatok a sok butaságtól amit ez a rész összehordott, és a biológiai képtelenségektől meg kell mondjam, hogy a legjobbra sikerült részt fogom a kezem között. Mégis rengeteg hibája akad. Ha csak egy példát kell mondom az maga Emett lenne. Ő az egész rész alatt mást se csinált szinte csak nevetett. Komolyan, meg kéne szàmolni hányszor és hány fajta szinoníma lett a könyvbe beleírva nevetés alatt. 

Értékelés: 8,9/10
Viszont összességében azt kell mondjam, hogy tényleg ez a legjobb része az egész sorozatnak. Minden benne volt aki kellett. Szerelem, harc, fordulatok, plusz infók. Valamilyen szinten így lett tökéletes lezárása a sorozatnak. De be kell valljam, nem hiszem, hogy még egyszer kèzbe veszem, hogy újra az elejétől kezdve elolvassam.  

Idézetek a könyvből:

Egy dolog tudni, hogy a halál vad, megállíthatatlan sebességgel közeleg, s más látni, ahogy lecsap.


Ha az ember kimondja, azzal véglegessé teszi. Az olyan lenne, mint egy kézirat utolsó oldalára gépelni, hogy: Vége.


Most már tudod. Soha senkit nem szerettek annyira, amennyire én téged.


– Nem félek a haláltól.
– Azt tudom, Jacob. Éppen ez az egyik oka annak, hogy megkérdőjelezem az ítélőképességedet ebben az ügyben.


– Ha ezt túléljük – súgta oda Garrett Kate-nek – , mindenhová követni foglak, asszony.
– És ezt csak most mondja – motyogott Kate.

Letöltés: 



A következő bejegyzés:  Levy L. Smith: Dark Love 1.rész - A Leszármazott 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Leiner Laura: Bízz bennem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 1.rész

Leiner Laura: Állj mellém - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 3.rész

Leiner Laura: Higgy nekem - Iskolák Országos Versenye II.trilógia - 2. rész